2008. október 20., hétfő

Tata és Marcsi közös túrós palacsintája


Hát jó, közkívánatra felteszem Tata palacsintáját és Marcsi túrótöltelékét. A túrótöltelék már szerepelt egyszer, csak nem önálló részként, hanem valahol eldugva, de mivel annyira finom megérdemel egy külön fejezetet!


Kezdjük is mindjárt tesóm palacsintareceptjével, ami (szerintem) 70 személyre szól: 3 tojás, 1/2 kiló liszt, 1 liter tej, só, cukor, kristályvíz. Tetszőleges sorrendben összekeverjük, Tefal palacsintasütő serpenyőben kisütjük. Na most ez a Tefal nem sznobságból van kiemelve, hanem mert pár évvel ezelőtt azt ígérte nekem a családom, hogy ha úgy látják, hogy megérdemlem (azaz sokat használnám), én is kaphatok Tefal sütőt. Eddig még nem látták úgy... pedig szoktam sütni ... egy évben egyszer, akkor sem fogy el! (Nem bírom a felháborodós bejegyzéseket, ezért kéretik mellőzni!!!)

(Szerényen itt szeretném zárójelben közölni az én 12 darabos palacsintareceptem (12 személyre), amit Anyucitól tanultam: 2 tojás, 10 dkg sima liszt, 10 dkg rétes liszt, 3 evőkanál olaj, 2 dl tej, 1 dl víz. Iszonyúan szar minőségű hullámos aljú palacsintasütővel, villanytűzhelyen uszkve 1 óra a kisütése. Tesóm leheletvékony, csipkefinomságú palacsintáival szemben ez azért egy eléggé vastag, de azért finom palacsintafajta.)


És akkor Marcsi világhírű túrótölteléke. Jól látszik a képen is, mennyire krémes és hogy Marcsi nagyon szereti (a) Mazsolát, meg én is. :-)

Túrókrém: 0,5 kg túrót krumplinyomón áttörök, elkeverem egy nagy doboz tejföllel, 8-9 zacskó vaniliás cukorral, egy vaníliarudat belekapargatok és egy fél zacskó mazsolát hozzáteszek. Az egészet elektromos habverővel 1-es fokozaton átdolgozom.


Ezt az isteni csokiöntetet, amivel a palacsintát díszítettem, szintén Marcsitól kaptam. Ennek az a története, hogy éppen visszaértem tesómmal a piacról (munkaidőben), amikor megszólalt a mobilom, és Marcsi volt az. Nagy kő esett le a szívemről, hogy nem a piacon "kapott el", hanem már az irodaajtóban, mint tudjuk fééééélelmetes főnök, már írtam róla többször. Mindegy, nekem jól esett, hogy ha munkaügyben keres, akkor "láthatja" (mobilon keresztül), hogy az állomáshelyemen vagyok.

Azt mondta, ha tudok, legyek szíves lemenni a ház elé, taxival arra kanyarodik, és ad nekem valamit, nem akarja egész nap cipelni tárgyalásról tárgyalásra. Iratokra gondoltam, vagy laptopra, vagy bármire, de arra nem, hogy begördül a taxi, kinyújt rajta két flakon Lindt csokiöntetet, mondván épp most vett magának, hát vett nekem is meg tesómnak is egyet. Annyira örültem neki és most is annyira örültem, hogy végre a palacsintán kipróbálhattam és megkóstolhattam, fantasztikusan finom! Köszönjük!


(Mint már említettem régebben is, nincs munkaerőfelvétel!!!:-))

8 megjegyzés:

Névtelen írta...

a mazsolás részt magamra venném jóóóó? *pillog*

Andi írta...

Ezt nem hiszem el! Én úgy tudtam, hogy te már alszol! Egyébként jóóóóóóóóóóó!

Névtelen írta...

csak ezé fennmaradtam, nem tudtam volna jól aludni a napi blogos adagom nélkül ;)

Andi írta...

Jól van, jól benyaltad magad megint! :-)

Névtelen írta...

így végképp jól alszom!! ;)
jócak!

Névtelen írta...

lehet, hogy megkéne venni neked a tefal palacsintasütőt, és jól elvenni tőled, hogy én használhassam, mert az enyém már kopik. csak ahogy szoktuk... :)

Andi írta...

Már megint nem tudsz kibújni a bőrödből!

Névtelen írta...

Palacsintasütőőőőt neki!!!