2008. október 22., szerda

Mángoldos, pecorinós rizs


Ilyeneket akkor csinálok, ha végképp nincs kedvem/időm főzni, de azért nem szeretnék szendvicset ebédelni. Az elkészítési ideje elhanyagolható, tulajdonképpen a rizs főzési ideje. Bioboltokban és a helyi CBA-ban lehet kapni olyan remek barnarizst, ráadásul biót, aminek speciális módon behasították a kis héját, és így tényleg 15 perc alatt megfő, és nagyon finom lesz. (Nagyon szeretem a barnarizst, szóval eddig is sokat kísérleteztem vele, de egyáltalán nem mondhatom, hogy százszázalékos sikerrel, a leggyakoribb az volt, hogy miután főztem minimum negyven percet, akkor még mindig kemény volt, persze a külseje meg már kezdett szétmállni - vajon ezt így írják?. Annyi előkészület feltétlenül szükséges, hogy még előző este elő kell venni egy adagnyi lefagyasztott tésai mángoldot, hogy szépen felolvadjon reggelre.
Mialatt fő a rizs, kicsavarom és apróra összevágom a mángoldot. Aztán már csak szépen össze kell keverni a zölséget a rizzsel, némi só és bors társaságában, és mehet rá a korona, a jó sok pecorino. Aztán mehet a dobozba.
Ja, és a bónuszképek: nőnek a csemeték, itt már egy hetesek. Cukik, mi?

14 megjegyzés:

Andi írta...

Csak nem reggel főzted meg ezt? Fantasztikus!
A kiskutyák is, de ne nőjenek ilyen gyorsan! :-)

Andi írta...

A barna rizssel kapcsolatban nekem csak rossz emlékeim vannak, de ha leehetne, kérnék szépen a helyi CBA-ból olyat ami hamar megfő. Már ha a helyi = pomázi. Mert az óbudai CBA-t meg tudom közelíteni én is :-)

Névtelen írta...

Megtudhatnánk már végre millen kutyusok is ezek az apróságok?

Névtelen írta...

Megtudhatnánk már végre millen kutyusok is ezek az apróságok?

csincsilla írta...

mintha már írtam volna valahol, de lehet, hogy elfelejtettem, bichon bolognese, azt hiszem, így írják.

Andi írta...

Írtad persze, mi meg azt írtuk, hogy bolonyai spagetti! Az anyuka teljesen fajtiszta? Emlékszem, gyerekkoromban a Sas-hegyen pont ilyeneket kergettünk el, hogy nehogy a fajtiszta komondorjaink korcsokat szüljenek :-) Ez a bichon bolognese? :-)))

csincsilla írta...

erre inkább nem válaszolnék. disznók elé a gyöngyöt...

Andi írta...

Bocsánat! :-)

Névtelen írta...

andi biztos véletlenül írt ilyen csúnyákat! :)

Andi írta...

Iiiiigen, teljesen véletlenül!

Névtelen írta...

azé egy kicsit szégyeld magad!

Névtelen írta...

ja! Köszönöm az infót a blökikről :) Nagyon helyesek, remélem megtartod őket :)

csincsilla írta...

azért ez még viccnek is rosszul hangzik :) már így is többen vannak nálunk négylábúak, mint kétlábúak :) nem kéne mellé még hatszor négy parányi tappancska :)

Andi írta...

Segebaga már többször lebukott, hogy kicsit felületes olvassa a blogot. Azt se vette észre, hogy ezek tésai kutyusok... hááát. Tesztlapokat fogok gyártani!