2010. december 4., szombat

Csoda: Hópehelyvirág


Sajnos nem tudom ennek a virágnak a nevét, ha valaki felismeri, kérem szépen, írja meg, úgy illene, hogy név szerint említsük őt! Még a tavasszal vettem az erkélyre és egész nyáron ontotta kicsi, kedves, fehér virágait, és most, itt a nagy-nagy hideg télben és hóesésben sem zavartatja magát, boldogan virágzik. Igaz, most már az anyutól kapott, titkos recept alapján összeállított tápszerrel locsolom egy héten egyszer, de azért ez mégis csak egy kisebb csoda!

Ezzel a kis renitens virággal kívánok nagyon boldog Borbála napot, és Vivien napot, és unokabátyámnak, Dezsőnek boldog szülinapot, meg persze mindenkinek, aki mostanában ünnepel valamit, és akit sajnos rossz szokásomnak megfelelően esetleg elfelejtettem felköszönteni. Sőt! Minden kedves ismerősnek és ismeretlennek sok-sok boldogságot!

7 megjegyzés:

Gesztenye receptjei írta...

Nem vagyok benne biztos, de mint ha bakopának nézne ki, de az nem nagyon bírja a fagyokat.

szazala írta...

Szerintem is bakopa.(hópehelyvirág)Végül is igazán hideg még nem nagyon volt,a héten vittem be én is pár cserép muskátlit,amik árnyékon voltak,sőt még olyan is volt,amiről a havat leráztam.

mazsolla írta...

illatos is?:)

Andi írta...

Mazsi, nem illatos, csak annyira édes és szép!

Köszönöm, utánanéztem, ez tényleg bakopa, de jobban áll neki, hogy hópehelyvirág. Végre megtudtam a nevét! Erkélyen van, tehát védett helyen, de akkor is döbbenet mennyire zavartalanul virágzik.

mazsolla írta...

igen, édes nagyon :) de tökjó lenne ha egy kis tavasz illat lenne az erkélyeden, miközben tél van odakinn..

csincsilla írta...

milyen nagyon tünci!!!!! hihetetlen! és most hogy van? még mindig virágzik???

Andi írta...

Igen, ma hajnali egykor még virágzott! Igaz, tegnap mértem az erkélyen először -2 fokot. Aggódom, mire fogok hazaérni...