Hozzávalók:
- 0,5 l sűrített paradicsom (általában dobozban árulják)
- fakanálnyi zsír helyett neked 3 evőkanál olaj
- 1 evőkanál liszt
- 2 csipet só
- 2 vagy 3 evőkanál kristálycukor
- 3 dl víz
A 3 evőkanál olajat beleteszed egy lábasba, amibe majd belefér a leves. Hozzászórod a lisztet, elkevered, és halványbarnára pirítod (azaz rántást csinálsz). Ha kételyeid vannak, akkor inkább kevésbé pirítsd meg. Öntsd hozzá a sűrített paradicsomot, alaposan keverd el (közben mehet alatta a gázláng). Tedd hozzá a 3 dl vizet és a sót meg a cukrot. Nekem 3 evőkanál kell bele, mert édesszájú vagyok, másnak elég a kettő is. Forrald fel, és forrald még kb. 2-3 percig, és készen is van.
Én nem szoktam bele tésztát tenni, mert nem szeretem, de ha szeretnél, akkor szórj bele egy negyed marékkal, fedd le a forró levest, és néhány perc alatt majd megfő. De tényleg jobb nélküle.
Ez elég sűrű lesz, ha így nem tetszik, akkor tegyél még hozzá 1-2 dl vizet. Négy nem túl nagy adag.
4 megjegyzés:
És házi paradicsomléből hogy?
Köszi, sosem tudtam jó paradicsomleveset csinálni. Ezek szerint Fuszlyka se.
Én mindig teszek bele egy kis zellert is. Nagyon szeretem, így is nagyon finom lehet
Nagyon imádom a paradicsomlevest, de sajnos ritkán jut eszembe. Köszi, hogy emlékeztettél rá. Nekem betűtésztával az igazi, ahogy az oviban készült. Én is szoktam zellert tenni bele és egy kis fej hagymát egészben, amit a végén kidobok belőle.
fuszulyka most tanul főzni:)
én is szívesen tennék bele zellert meg hagymát, de félek, hogy akkor senki sem enné meg a családból rajtam kívül, szóval visszafogom magam (ebben is) :)
Megjegyzés küldése