Hétfő este váratlanul behullottam egy kis gyenge névnapi vacsorára (boldog névnapot Dóri és Balázs!), volt kb. huszonöt fogás, ha jól emlékszem. Abból volt az egyik ez a brassói, ami maga volt a tökély. Pont annyira volt megpirulva a krumpli, ahogy az a legjobban esik az embernek, és pont annyira volt fűszeres, amennyire igényt tartunk tőle:) Szóval mámorító volt, ez is.
Íme a recept az alkotótól:)
Brassói aprópecsenye
Ez az étel minden kezdő háziasszony álma. Gyors, egyszerű, elronthatatlan és nagy sikert lehet vele aratni.
Kevés zsiradékon - én nagyon maradi vagyok ezen a téren, és rendes házi disznózsírt használok, de lehet olaj, vaj is -apróra vágott vöröshagymát (nem kis fejet) párolok, hozzáadok 2 - 3 gerezd zúzott fokhagymát. Erre teszem rá a kb. kisujjnyira vágott sertés hús. Sózom, borsozom. Nagy lángon átpirítom. Ezután adok hozzá egy kis doboz, kb. 3-4 evőkanálnyi sűrített paradicsomot, kevés vízzel felengedve puhára párolom. Miután nyáron befőzéssel bíbelődöm (ez a bíbelődés egy komplett konzervgyárat és annak teljes nyári három műszakját jelenti - csincsilla), saját házi paradicsomlét szoktam használni, így viszont nem kell víz hozzá.
Közben a megtisztított kockára vágott burgonyát sós vízben odateszem főni. Nem szoktam puhára, csak addig hagyom, míg forrástól számítva pár percig forr.
Akkor leszűröm és bő forró olajban pirosra sütöm.
Összeforgatom a már puha hússal, petrezselyemmel meghintve tálalom.
Jó kis házi savanyúsággal mennyei, de nem kifejezetten diétás étel.
3 megjegyzés:
Nemcsak főzni, írni is jól tud Gyöngyi! Miért nem száll be harmadiknak közénk?
Meg fogom csinálni mindenképpen, az is lehet, hogy még ma, mert nagyon tetszik a leírás és az előszóban említett minősítés is. Ráadásul nekem is van otthon házi paradicsolém és házi savanyúságom, tehát szinte tökéletesen ugyanolyanra le tudnám másolni... :-) Köszi a recit!
éhes vagyok!
Gyere át!
Megjegyzés küldése