2009. február 22., vasárnap

Sába 1. szülinapi tortája :-)


Viki megnyugtatására, Marcsi szépséges lova, Sába, tavalyi szülinapi répa-almatortáját szeretném leírni, ezzel is rávilágítva arra, hogy nincs egyedül...

Hogy mennyire nincs egyedül? Egész baráti köröm és némely családtagom olyan szintű állatimádatban él, amire nem is találok szavakat! :-) Csak a legközelebbiek: tesóm, Viki anyukája, kicsi kora óta állatok között akar élni és él is így mióta megszerezte első német juhász kutyáját, Redet. Kicsi unokahúgom, Anna, mintha tesóm klónja lenne ebből a szempontból. Állatgondozó lesz ha megnő!

És barátnőim, Bori, Micike, Segebaga (most hirtelen nem jutnak többen eszembe) nem ismerek náluk nagyobb állatbarátot. Csincsilláról nem is beszélve a maga kis állatfarmjával, a gyülekezet minden tagja befogadott állat. Na és itt van Marcsi, ő abban különbözik, hogy nemcsak állat-, hanem emberbarát is, nos ők mind-mind "őrültek". Nem szeretném ebből a körből kihagyni Mazsit, Poczak tökéletes pótmamáját sem! Ne aggódj Viki! Imádhatod Poczakot, ez kezelést nem igényel :-)


Jaj de gyönyörű lókislány! Ha nem kéne a vasárnapi ebédre koncentrálnom, kicsit írhatnék a sas-hegyi házról, ahol 1959-ig szüleim, nagyszüleim lovakat tartottak, mert fuvarozásból éltek, s apu kedvence egy Samu nevű ló volt.

A torta leírását majd még lehet, hogy megkapom.:) Annyira jól hangzik: Répa-almatorta, hogy lehet, megcsinálom magamnak!

14 megjegyzés:

Névtelen írta...

A répa-almatorta tekintettel arra, hogy Sába nem ehet cukrot, nyers zöldségekből készült:)S az elkövető nem én voltam,hanem egy cukrász:)salátaágyon répa,almareszelék vmi speciális anyaggal összedolgozva, hogy ne essen szét, céklával, a tetején répából ki volt faragva, hogy Sába:) most lesz 2 éves a kisasszony, a tavalyi minta alapján én készítem a tortát (sajnos az ismert gerinc okok miatt nem én viszem el neki) le fogom fotózni:)

Névtelen írta...

Ja és még csak annyit, ha már az "őrülteknél" tartunk (köszi Andi:), hogy Szűcs Gábor kollégánk kimaradt a felsorolásból, pedig az Ő Simonkája (berni pásztor) is kap minden évben tortát, sőt a reggeli úgí zajlik nap mint nap, hogy egy falat a kiskutyának egy a Papának:)

Andi írta...

Ez nem látszik rajta! :-)
Várom a tortáról a fényképet, főleg ha saját készítésű lesz! :-)

Névtelen írta...

ha már háziállatokról van szó ne felejtsük ki mazsi örök- és marcsi plátói szerelmét MICIORIT, akit tulajdonképpen mindenki szeret:):)
(boccs marcsi :D )

Névtelen írta...

Én is megkóstolnám :)! Megnyugtattatok, köszi Andi :).

Névtelen írta...

Marcsi ő tényleg a te lovad?? Milyen gyakran találkoztok?

Névtelen írta...

Igen Viki, az én gyerekem:) sajnos most a műtét miatt november végén láttam utoljára és legközelebb kb májusban. Addig hetente min 2x is találkoztunk. Közben lett egy Apukája is, Ő vigyáz rá:)

Mazsi, a memóriád kicsit kihagy.. MiciOrinak esze ágában sem volt tőlem hazamenni.. ez egy beteljesült szerelem lett volna ha erőszakkal nem viszed el:) egyébként Ori egy királyfi:)

Névtelen írta...

mint mondtam, csupán korrupt a cicám(csirkemell), a szíve az enyém :P

Névtelen írta...

Dejóóó! Egyszer meglátogatnám Sábát én is! Nagyon szép! Kíváncsi lennék Pocó mit szólna hozzá :D!

Névtelen írta...

Ok, megbeszéltük:) Sába egyébként imádja a kutyákat, macskákat,embereket puszilgatni:)

Mazsikám, Orinak Te vagy az igazi:) de azért a mi szerelmünk is valós-csak én vagyok a tartalék:)

Névtelen írta...

najó....:)

Andi írta...

Látjátok emberek? mondom én hogy őrültek! :-)

csincsilla írta...

Gyönyörűszép ez a Sába! Boldog születésnapot a kicsikének!

Névtelen írta...

Istenke éltesse sokáig ezt a gyönyörű kis táltos lánykát. Gyönyörűséges! Jelzem Zoknika is megismerkedne vele, bár lehet, hogy egy kicsit tartana tőle a méretei miatt. De majd azt hazudjuk neki, hogy egy nagy cica és akkor nagyon boldog lesz :)