2009. február 24., kedd

Káposztás tészta


Gyorsan felrakom ezt a receptet, aztán mehetünk tovább. Egyrészt nincs benne semmi különleges, de jó ha megvan; kaptunk ugyanis már beszólást Babutól azért, mert nem talált itt a blogon egy egyszerűnek tűnő ételt (karfiollevest) és szakácskönyvből kellett főznie! Tervezem a karfiollevest is, de most ez került sorra. Na és a másik ok az, hogy nem sikerült elég finomra, tehát jó lenne, ha már eltűnne a szemem elől itt a blogon is, és az életben is...

Én úgy készítem, hogy valamennyi káposztát lereszelek a nagylyukún, aztán besózva állni hagyom. Amikor megint ő kerül sorra, akkor kinyomkodom a levét és egy serpenyőben olajon PICI cukrot karamellizálok. Ez fogja megadni a káposzta színét. Amikor már a cukor karamelles színű lett, ráteszem a kinyomkodott káposztát és együtt dinsztelem őket tovább, ameddig barna színű nem lesz a káposzta mindenhol. Csakis kockatésztát lehet kifőzni hozzá, azzal jól össze kell keverni, végül megborsozva lehet tálalni. Nagyon finom, ha jól sikerül.


Ez a káposztás tészta kicsit túl édesre sikerült nekem, így hát fél kiló borssal próbáltam ellensúlyozni az édes ízt, de ettől nem lett jobb. Sőt!

15 megjegyzés:

Névtelen írta...

nekem azé ízlett....piri..

Mirelle írta...

Nálunk holnap lesz. Nagyon szeretem. Iszonyatos mennyiségű frissen darált borssal.

Andi írta...

Fel tudnék ajánlani egy adagot! Hova küldjem? :-)

Imi(bográcshős) írta...

Kevesebb cukorral,több sóval nyami...

csincsilla írta...

nagyon jól néz ki! biztos valami van a levegőben, mert én is ezt tervezem holnapra, már lereszelve és besózva vár a káposzta. és én is pont így csinálom, mert ez a tuti recept, szóval az is remek, hogy nem kell beírjam!

Névtelen írta...

Valóban van valami a levegőben, mert én is ezt ettem ma. Bár Andié bittos finomabb, mint ez a bóti, de azért ehető volt ez is. Mondom, hogy hová kéne küldeni azt az adagot. SZEMBE!!!

Bea írta...

Imi régen nem szerette, most meg... ld. fentebb :)
Andi, ide is küldheted az adagot!

Andi írta...

Máris indítom! :-)

Névtelen írta...

Na és nekem???????? Andikaaaaa

Névtelen írta...

igenis főnök... :)

Névtelen írta...

nyalizós !!!

Névtelen írta...

andi volt! :)

Bea írta...

Vajon mi lesz nálunk szombaton az ebéd? :)

Andi írta...

Húúú de nehezet kérdeztél! Szeretnék tippelni: lehet, hogy gulyásleves? Nem, nem! Izé, ööö, akkor káposztástészta! Na?

Bea írta...

Nyert! :)
Nézzétek meg Imi blogjában Kinsgsfordot a kismalacot! Nagyon édi!