2009. február 2., hétfő

Forró csoki tejszínhabbal és hóvirággal



Egy ilyen ronda, borongós, szürke, szmogos február eleji hétfő reggel mi más okozhatna olyan nagy örömet, mint a forró csoki tejszínhabbal? Szinte kitavaszodott ma reggel a teljesen oxigénmentes, fullasztó irodában, amikor Csodalény Micike betoppant ezzel a gyönyörűséggel!!! Köszönöm!

Azt mondta, nagyon egyszerűen készül, a hozzávalók: 1 rész csoki, 2 rész tej, 3 rész víz (ha rosszul írom, holnap kijavítom!). A tejet a vízzel összekeverte, mikróban megmelegítette, és végül beletette a feldarabolt csokit. Amikor a csoki felolvadt a forró tejben, poharakba töltötte és tetejére gyönyörű tejszínhabpamacsot nyomott a frissen örökölt tejszínhabszifonból. Ez a tejszínhabszifon elég felvágós dolog szerintem, de hát tudja mindenki, hogy Micike beképzelt...


Na persze, rosszul emlékeztem, meg is érkezett Micike javítása: 4 rész víz, és semmi mikró. A tűzhelyen készítem. Miután megmelegedett a tej (nem kell, hogy felforrjon, elég, ha gőzölög), belehajítom az összetört csokit, és folyamatos kevergetés mellett összeolvasztom a cuccost. :) Itt látható Micike álomszép rózsaszín habszifonja is:



Ez a két gyönyörű hóvirág bizonyítja, hogy itt az irodaház udvarán végül is tényleg kitavaszodott! Arra lennék kíváncsi, hogy Csincsilla vajon észrevette-e a hóvirágokat a nagy rohanásban?





















10 megjegyzés:

csincsilla írta...

hű, de szép. irigykedem...

Névtelen írta...

engem is bármikor felvidít egy kis forrócsoki:)
bárcsak tényleg itt lenne a tavasz..
brühühühühühühühüüüüüüüüüü

Névtelen írta...

Fúúúúú nekem minden reggel ilyen forró csoki kell :)
És akkor simán veszem a napot :P

Andi írta...

Nna, hát ez nem egy nagy ügy: minden reggel itt kell ülni a büdös irodaházban a számítógép előtt és várni, hátha megint ilyen nap lesz :-)

Névtelen írta...

Örüljünk az élet kis ajándékainak! Nagyon irigylem a forró csokidat meg a hóvirágodat!! Úgy látom meglesz az a pohár víz, is!!

Névtelen írta...

Javítok: 4 rész víz, és semmi mikró. A tűzhelyen készítem. Miután megmelegedett a tej (nem kell, hogy felforrjon, elég, ha gőzölög), belehajítom az összetört csokit, és folyamatos kevergetés mellett összeolvasztom a cuccost.:)

Andi írta...

Jó, ezt én most bemásolom a szövegbe is! Köszi a kiegészítést! :-)

Névtelen írta...

...és valóban isteni finom vót, virágot persze nem kaptam, de azért most elnéző vagyok :)

Névtelen írta...

a forrócsokit is megkívántam, ma ittam is egy begrével egy kávézóban(extra tejszínhabbal) vihi

Andi írta...

Segebaga, majd kapsz nőnapra hóvirágot!
Mazsi, hát nem te lennél, ha nem így történt volna... :-)