2009. június 9., kedd

Paprikakrémes sertésszelet

Itt a nyár, és mint ilyenkor általában az eddigi kevésnél is kevesebb alkalommal állok a tűzhely mellett ebédkészítés céljából, így a mai recept is "lopott", vagyis újra anyu és Mazsolino sietett segítségemre. Tesómat egyébként is szeretném virtuálisan vállon veregetni, mert ma sikeresen befejezte első évét a főiskolán és minden vizsgája sikerült!

A mai nem túl jó, idegeskedős nap végén idegnyugtatóként tud hatni az emberre a jó kis kaják látványa. Egyből nem a rossz dolgok, hanem az éhség kerül előtérbe. :) Én legalábbis kedvet kaptam ehhez a végtelenül egyszerű, de annál finomabbnak kinéző husihoz.

Hozzávalók:
- sertéscomb
- Piros Arany (vagy valamilyen jóféle házi készítésű fűszeres paprikakrém)
- kb. 2 dl tejföl
- 1 evőkanál liszt
- fekete bors
- só (ha szükséges)
- olaj vagy zsír

A megmosott, felszeletelt húst a zsíron/olajon megpirítjuk, majd felengedjük vízzel és megpároljuk. Amikor puha, kiszedjük és a visszamaradt zsiradékba nyomjuk a Piros Aranyat. Kicsit megfuttatjuk benne, megborsozzuk, majd a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk. A húst visszahelyezzük és néhány percig forraljuk. Főtt tésztával vagy nokedlivel a legfinomabb.

Apu és Mazsi szerint, ha gombát raknánk bele, hamis bakonyinak is elmenne (zöldpaprika, hagyma és paradicsom nélkül), de így is finom, fűszeres íze van. Én még nem kóstoltam sajnos, de ami késik nem múlik. :)

Büdöske

10 megjegyzés:

Andi írta...

Hát ez fantasztikus, biztos megcsinálom, ránézésre Toma is megenné!
Mazsolinonak gratulálunk a vizsgákhoz!

Mazsolino írta...

KÖSZÖNÖM SZÉPEN TESÓMNAK!!! MINDENT!!! Megpróbálom majd egyszer meghálálni... A milka csak a kezdet! :) Először ezt akartam... :)
Aztán köszönöm szépen a gratulációt! :) Aranyos vagy, Andi!
A kajcsiról pedig: szerintem tök jó (nekem egyszerű is, mert csak eszem), és akkor az igazán jó, ha jó sok piros arany van benne. :) Én szeretem jóóó szaftosan. :) Próbáljátok ki!

Hedvig írta...

Pasikaja

Andi írta...

Az jó lesz nekünk, igaz, Hédi?

csincsilla írta...

igen, szerintem is alkalmas fiúgyermekek táplálására:) nagyon finom lehet.

Hedvig írta...

nekem nem jön be minden pasi, de bejön minden pasikaja

Hedvig írta...

Szépek a virágok, én is szeretem a büdöskét.

Bea írta...

Mit takar az a fogalom, hogy "pasikaja"? Amiben hús van?

Andi írta...

Szerintem pasikaja az, amiben hús van, és ugyanakkor ZÖLDSÉG NINCS BENNE! :-)

Mazsolino írta...

Akkor az Mazsikaja! :))