2009. június 20., szombat

Vacsora Zolinál - avagy sonkával, sajttal töltött pulykamell

Mostanában nagyon keveset főzök. Hétköznap mindketten megoldjuk az ebédet bent a munkahelyen, a hétvégéken pedig vagy megyünk valahova, vagy felváltva vagyunk itthon Imivel, vagy ha véletlenül itthon ettünk, akkor valamelyik - a blogról - már ismert ételt készítettük el.
Mivel ma cseresznyebefőttet tettünk el tesómmal, szintén nem csináltam nagy ügyet az ebédből. Egy kis sült csirkét készítettem héjában sült krumplival.
Jövő héten Sopronban leszünk, ezért úgy gondoltam, hogy még előtte megosztom veletek a múlt heti élményemet.

Szombaton, az ominózus eperlekvár befőzés után masszőr Zolinkhoz voltunk hivatalosak. Mi még soha nem voltunk nála, mindig csak ő jött hozzánk, ezért többszöri egyeztetés után végre megállapodtunk a múlt hét szombatban. Imi bringatúrán volt a Tisza-tónál, így sajnos elég későn, este 8 órára értünk Zolihoz. Nem számítottam rá, hogy vacsorával vár minket! Az asztal gyönyörűen meg volt már terítve. De az igazi meglepetés akkor ért, amikor elmondta, hogy a vacsorához csak ici-picit vette igénybe anyukája segítségét, akkor amikor a húst össze kellett tekerni. Ilyen lett:


Mint megtudtam, sokat törte a fejét, hogy milyen étellel várjon minket, mert amikor nálunk volt, mindig finomat evett és nem akart "lemaradni". Meg kell, hogy mondjam, sikerült túlszárnyalnia engem. :) Sonkával-sajttal töltött pulykamellet készített, náluk ezt szokott lenni a karácsonyi vacsora vagy ebéd. Elkértem a receptjét.

Hozzávalók:
- 4 pulykamell szelet (kb. 15 dkg-s szeletek)
- 10 dkg gépsonka
- 25 dkg reszelt sajt
- kb. 1 dl tejföl
- 1-2 paprika (piros, zöld)
- só
- bors
- őrölt szerecsendió
- 2 csomó petrezselyemzöld
- 4 nagy kelkáposztalevél
- kis fej vöröshagyma

A finomra vágott hagymát, paprikát, petrezselyemzöldet és sonkát elkeverjük a reszelt sajttal, tejföllel. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. A pulykamellet kiklopfoljuk, ráhelyezzük a leforrázott kelkáposzta levelet, rárakjuk a töltelék negyedét és feltekerjük. Alufóliával szorosan becsomagoljuk, majd megpároljuk. Amikor kissé kihűlt, a fóliából kicsomagoljuk majd egy kevés ketchuppal megkenjük, és kevés felhevített olajon átsütjük
Felszeletelve tálaljuk.

Zoli zöldséges rizst készített mellé és még arra is figyelt, hogy a fél paradicsomot cikkcakkosan vagdossa be.
Anyukája által készített kovászos uborkát ettünk mellé.
Ez volt Zoli adagja.

Zoli megvárta míg mindketten másodszorra is szedünk és már majdnem kidurranunk és csak ezután jelentette be, hogy anyukája sütött nekünk meggyes pitét is. :) Nagyon finom volt, de sajnos én már csak egyet bírtam enni.

Számomra a desszert utáni desszert egy jó kis lábmasszázs volt, amit kiköveteltem házigazdánktól. :)

Mindent nagyon köszönünk még egyszer, Zoli!

Jövő hétre mindenkinek szép, nyugis napokat, aki nyaral, annak pedig jó pihenést kívánok!

11 megjegyzés:

tata írta...

remélem a maradék pitét becsomagoltattad! :)

Bea írta...

Nem kellett becsomagoltatni, Zoli ellentmondást nem tűrően tette le elénk a csomagot :)

Andi írta...

És most hol a csomag?
A kaja nagyon jól néz ki, biztosan kipróbálom, ha majd sikerül felfognom a recepteket. Most értem vissza Kisnánáról :-) és az agyam ott maradt!

Hedvig írta...

Szia, Andi, már vártunk.

Bea írta...

Andi, pihenj nyugodtan! :) A csomag tartalmát már rég elfogyasztottuk, múlt hét szombaton készült a menü. :)

Heidi írta...

hmmmm ilyet en is csinalok majd otthon!!!!

Andi írta...

Heidi, majd elmondod, hogy kell csinálni? :-)

Andi írta...

Tényleg elköszöntél Bea! :-DDD

Bea írta...

Na ugye! Gondolod, hogy lelépnék csak úgy szó nélkül? :D

csincsilla írta...

nagyon jól néz ki, micsoda jó főzős pasik vannak arrafelé!!!

Andi írta...

Bea, szégyellem magam! :-) (azt gondoltam...)