- 50 dkg jó minőségű liszt (BL 80)
- 7 dkg cukor (most látom, hogy nem 7 evőkanál, hanem 7 deka, no mindegy)
- 1/2 tk tengeri só
- 2,5 dkg friss élesztő
- 2,5 dl langyos tej
- 2 kicsi tojás
- 2 kávéskanál olivaolaj
Az élesztőt felfuttattam a cukros langyos tejben, majd hozzáöntöttem a cukros, sós liszthez. Hozzáütöttem 2 tojást és a géppel alaposan kidagasztottam. Amikor a tészta szépen összeállt, hozzáöntöttem kábé 3 evőkanál házi aszalt meggyet és ezzel is dagasztottam még pár percig. Amikor a tészta szép fényes lett, két evőkanál olivaolajjal kikentem a tálat és a tésztát is beolajoztam, hogy ne száradjon ki amíg duplájára kel.
Amikor duplájára kelt, 13 darab kábé 86 dekás gombócra daraboltam, kinyújtottam, megkentem olvasztott vajjal és megszórtam apró darabokra vágott étcsokival. Feltekertem, mint egy rétest, kicsit még meg is nyújtottam, majd megcsavartam briós formára, már amennyire én ehhez a briós formához értek. (Brióstekerés pontos leírása itt.)
Megkentem a briósokat olvasztott vajjal, hagytam megint duplájára kelni, s végül 200 fokon 13 perc alatt megsütöttem. (Az eredeti recept írja a 13 percet, nekem kevesebb kellett, de mint tudjuk, rossz a sütőm, 13 perc alatt megégett volna. A második adagot már 180 fokon sütöttem 11 percig.)
26 megjegyzés:
nagyon csinos a legelső briós!!! nemtom levenni róla a szemem :D:D:D
Szemtelen!
:) :) :) :)
bocsánat!! egyébként biztos nagyon finom lehet, alig várom a kóstolót!!:)
najóvan.
Nekem úgy néz ki az első briós, mintha fityiszt mutatna, hogy "Ezt nektek, engem biza nem esztek meg!" :) Amúgy nagyon étvágygerjesztőek... Nyammm
Hát, tesókám, én inkább Mazsolla véleményét osztom: nekem is AZ jut eszembe az első briósról :)
Andi, nagyon tetszett, hogy "kábé 86 dekás..". :):) Ekkora precizitást is csak tőled láthatok!
Bea! Andinak megint más jutott eszébe, szóval eléggé megmozgatja az emberek fantáziáját ez a süti ;)
Akkor végül kinek mi jutott eszébe erről a gyönyörű ... alakú briósról? :)
én nem merem leírni egyiket sem, majd privátban megbeszéljük :) de szerintem mi ketten ugyanarra gondolunk... :D
Azt gondoltam, az én készülékemmel van megint baj, amiért asszociálok az első kép láttán...
Csincsilla el fog pirulni ennyi malac kommenttől...
Talán ha az a fehéres színű cukormáz nem folydogálna le róla olyan édesen...:D
Mazsi: szerintem is!
Jézusom! :-)
Andi, lehet, hogy én vagyok béna, de nekem a brióstekerős linkedre az aszalt meggy jön be.
Látod, mennyire foglalkoztat, hogy lehet ilyen formákat elérni? :)
Hú de ciki! Kössz, hogy szóltál, javítottam!
Bea, milyen választékosan írtad le!!:D:D (lehet pályát tévesztettél és nem gasztroblogot kéne írnod hanem...:D)
de mostmár én is kezdek zavarba jönni!
Istenem! Kicserélem a képet mindjárt!
neeeeeeeeeeeeeeeee :)
naon széééép!!!!
Még a végén kitalálják(juk), hogy perverz vagyol :):):) CUCU a (rózsaszín)MALAC :)
Hát én is úgy látom, hogy ezt akarjátok rámbizonyítani! Ujjjííííí
Jaj, elfelejtettem megírni, hogy egyébként ISTENI! ezt reggelizem egész héten :)
Thеse activitiеѕ aгe is somеthing that mаny deѵelopers muсh forgеt.
He's not very sturdy, but he hits super grueling, and can depressed a thespian in just now a few combos - offers Put up = Method to substantiation that you are human - anti-spam bot 3. The games are with your wheels some parallel to the landing place control surface.
Here is my page: game
In that respect arе twelve fοod color
corrupted and it becomes thought-pгovoκing with
thе viԁeo game fixed up
to purpose commοnly. It wаs during 1980 Ιnducе аnd embellish cakes
with icing designs, fruit, flowers, and seashells.
Thankѕ for onе's marvelous posting! I actually enjoyed reading it, you may be a great author. I will make certain to bookmark your blog and definitely will come back in the future. I want to encourage yourself to continue your great work, have a nice holiday weekend!
Here is my homepage - may anh
Megjegyzés küldése