2009. november 17., kedd

Túrós csusza kicsit másképp

Kriszti kolléganőmtől tanultam ezt a receptet, ő pedig a masszőrjétől, akivel körülbelül annyira jóban van, mint mi Zolival. Szinte már baráti a kapcsolatuk. Így történhetett meg, hogy egyik nap, amikor Kriszti masszázsra ment, nagy vacsorakészítésben találta Misit. Látta, hogy spagettit főz és hagymát aprít és megkérdezte, mit csinál. A válasz: túrós csuszát. Erre felszaladt Kriszti szemöldöke, hiszen legjobb tudomása szerint a csusza nem spagettiből készül és nem kell hozzá hagyma. De ez is túrós csusza csak másképp - mondta neki a masszőr. :)

Kriszti természetesen megkóstolta az elkészült művet és annyira ízlett neki, hogy másnap azonnal továbbadta nekem a receptet.


Mivel pont volt itthon egy fél kiló, felhasználásra való túróm, úgy döntöttem, megcsinálom én is. Feltétlenül sós túrós ételekben gondolkodtam, mivel nekem az édes túró csak egyféleképpen jöhet szóba: Túró Rudi formájában. Nem szeretem a túrós batyut, a túrótortát, a túrós tölteléket... Viszont szeretem a körözöttet és a túrós csuszát. :)

Tehát: felaprítunk egy jó nagy adag szalonnát (pl. vépit :) ), egy kis fej hagymát és összetörünk két gerezd fokhagymát. A szalonnát zsírjára sütjük, ebbe beledobjuk a hagymát, fokhagymát, rövid ideig pároljuk-pirítjuk. Mivel a vépi szalonnának jó sok zsírja kisült, ezért a nagy részét kiöntöttem egy kis tálba, megdermedve nagyon finom volt kenyérre kenve.

A hagymás, fokhagymás szalonnára ráöntöttem egy fél doboz (nagy doboz) tejfölt, megsóztam, összeforraltam, majd belekevertem a túrót is és ezzel is összerottyantottam.


Spagetti helyett szélesmetéltet főztem hozzá. Kis kockákra vágott zöldpaprikával az igazi - szerintem. :)

10 megjegyzés:

Andi írta...

Hű micsoda trükkök! Nagyon tetszik!

Andi írta...

Mindjárt én is egy szélesmetéltes kajával jövök. Már megint egyre jár az agyunk! :-)

Bea írta...

Mint mindig, ha tésztáról van szó. :)

Andi írta...

Igaz!

Ági írta...

Nagyon jól hangzik. Semmi különleges hozzávaló, de biztos nagyon finom. Ki fogom próbálni.

csincsilla írta...

Én is nagyon hasonlóan csinálom, vépi sonka helyett (brühü)fél kiló felkockázott baconnal, viszont hagyma, fokhagyma és zöldpaprika nélkül. Újabb távlatok, hurrá!!!

Andi írta...

Ági, beszóltál nekem a különleges hozzávalók miatt? :-)

Névtelen írta...

I inclination not acquiesce in on it. I assume polite post. Expressly the appellation attracted me to be familiar with the whole story.

Névtelen írta...

Genial post and this fill someone in on helped me alot in my college assignement. Thank you seeking your information.

Névtelen írta...

miert ne:)