2009. november 6., péntek

Zoli-féle csilis bab

Nemrégiben masszőr Zolinknál jártunk és a jó kis masszírozás mellé vacsorát is kaptunk. Könnyű kis étel volt: csilis bab. :) Úgy emlékszem, össze-visszaságokat álmodtam utána. Nem is csoda, így jár az, aki este fél 10-kor kétszer is szed magának a babból... Annyira finom volt, hogy megkértem Zolit, legközelebb, amikor újra ezt főzi, fotózza le nekem és küldje el a receptjét. Ez a héten meg is történt, köszönöm neki!

Ezt írta:

Felvágom a hagymát - kb. 4 fejet (nagyok) - és egy-két gerezd fokhagymát, majd valamilyen zsiradékon megpárolom. Közben felcsíkozom a csirkemellet - kb. fél kg - és hozzáadom a hagymához. Kevergetem, közben fűszerezem, sóval, borssal, chili paprikával vagy a bevállalósabbak "macskapöcsű" paprikát adjanak hozzá.


Amint megpuhult a csirke, felöntöm forró vízzel, néhány percig főzöm. Ezután jöhet a fehér és a vörösbab. Én konzerv babot használok mert az már egyszer meg van főzve. A kukoricát is hozzáadom majd még egyet hagyom rottyanni, sűrűsödni és már kész is. Jó étvágyat hozzá!

Köszönjük szépen még egyszer ezt az igazán férfias ételt! :)

Nekem jól esett mellé két szelet friss kenyér. Apu kukoricalepénykét szokott sütni hozzá és ő darált hússal készíti. De most azon az állásponton vagyok, hogy csirkemellel finomabb.

7 megjegyzés:

Andi írta...

Gratulálok Zolinak, ez fantasztikusan néz ki! Én nem vagyok túlságosan oda a babért, de lehet, hogy ezt kipróbálom, mert nagyon bejön, hogy nem darált hússal van.

És rendes tőle, hogy fotózott!

Andi írta...

Kérem a kukoricalepénykét a blogba!

Bea írta...

Hidd el Andi, én is kérem! :) Remélem hamarosan rá tudom venni aput, hogy csináljon.

tata írta...

ajaj! utólag is boldog névnapot iminek! még benne vagyunk a nyolc napba!!!

Andi írta...

Igen, én is kívánok Iminek boldog névnapot! Bocsánat a késésért!!!! (Bea, csak te tudsz olyan nagyon figyelmes lenni, amilyen vagy.)

Imi(bográcshős) írta...

Köszönöm szépen a jókívánságokat :)
Még benne volt :) Puszi Nektek.

csincsilla írta...

igen, szerintem is érdekes, hogy nem darált hússal van, szóval ki kéne próbálni. micsoda jó kis masszőr:)