2009. november 24., kedd

Virágok és egy pingvin Ercsi születésnapjára


Direkt megnéztem a blogban, tavaly november 30-ra nyílt ki a karácsonyi kaktuszom, de most Ercsi szülinapján örvendeztetett meg ezzel. Azt olvastam róla, hogy virágzás előtt nem szereti, ha elmozdítják a helyéről, az enyémet viszont sajnos arrébb kellett tolni, úgy hiszem, ezért lett csupán három szépséges bimbó rajta.



A muskátlim azt hiszem megőrült, mert még mindig ontja a virágokat. Mellette a kis csilipaprika hosszú utat járt már be rövidke életében, ugyanis Csíkországból jött velem haza. Az úton eléggé elszontyolodott, de aztán erőre kapott nálam amikor átültettem, még virágot is hozott és 5 db kicsike sárga paprikája is lett. Aztán jött a hideg, behoztam őt a lakásba és itt ledobálta az összes levelét. Gyorsan visszatettem az erkélyre, s most nem tudom eldönteni, mit utál kevésbé: a hideget, vagy a meleget?

De nem is a virágokról akartam leginkább írni, hanem arról, hogy ma van Ercsi szülinapja, amihez szívből gratulálok. Egyik ajándékát már ismerem, de nem merem megírni, nehogy elrontsam a meglepetést. Viki nagyon jót talált ki neki!



Ezt a virágot kaptam szülinapomra a kollégáimtól, nagyon örültem neki. Valaki azt mondta, hogy neki még sosem sikerült ezt a növényt két hétnél tovább életben tartani, ezért külön büszke vagyok rá, hogy az enyém már majdnem két hónapja él és - mint látjátok -virul. Talán érzi, hogy nagyon szeretem!

Ercsi, Isten éltessen sokáig, füled érjen bokáig! És ne aggódj, most jön a legszebb férfikor! :-)


Most már elárulhatom az ajándékot is: Viki egy pingvint fogadott örökbe Ercsinek az állatkertből. A pingvinlány neve Joy, 2006. december 7-én született, s ő a legfiatalabb pinvin az állatkertben. Ez az örökbefogadás azt jelenti, hogy 1 évig Ercsi lesz Joy nevelőapukája, két alkalommal meg is látogathatja (remélem ekkor kapunk fotót róluk), és Ercsi neve lesz kiírva. Ha arra jártok, látogassátok meg Joyt! Addig is itt http://www.allatkertialapitvany.hu/zoo.php?pIdx=10&allatID=1272 megnézhetitek.

9 megjegyzés:

Hedvig írta...

Szívmelengetően szép virágok ebben az őszvégi időben. Boldog szülinapot az ünnepeltnek!

Andi írta...

Köszönjük! Hédi, tudtam, hogy tetszeni fognak a virágaim! :-)

Ercsi írta...

Köszönöm szépen! :)

viki írta...

már elárulhatod :D

segebaga írta...

Bódog szülinapot Ercsi!!
Micsoda gazok, Tesókám csak azt kapod amit adol ( még a virágtól is). Lehet Téged nem szeretni, szerintem kizárt :)

Andi írta...

Köszönöm! :-)

Bea írta...

Boldog szülinapot Ercsi! :)

Nagyon jópofa ötlet ez az örökbefogadás, ügyes vagy Viki! :) De ha megkérdezhetem, miért pont pingvin? :)

Andi, nekem is virágzik még a muskátlim kint az udvaron, sőt a munkahelyemen is gyönyörűek! Szeretik ezt a tavaszias időjárást. A karácsonyi kaktuszon viszont el vagyok ájulva, nekem minden évben újat kell venni. :)

viki írta...

Erik kedvenc állata a süni (amit sajnos nem tartanak állományban az állatkertben) és a pingvin. Nagyon örült neki Erik, jobban mint vártam. :)

Bea írta...

Tényleg nincs süni? Eddig fel sem tűnt, pedig én is imádom! :) Valaki nekem is örökbe fogadhatna egy állatkát! :)