Ez volt az egyik süti, amit a szilveszteri buliba vittem. Megcsináltam már párszor, de persze most sikerült a legkevésbé. Nem lehetett normálisan felvágni, dőlt jobbra-balra, hullott szét. Azt hiszem, a túróval volt a probléma. Túlságosan nagy darabok voltak benne, nem tudtam könnyen kenhetővé kikeverni a krémet.
Először is sütni kell egy piskótát.
Hozzávalók:
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 1 dl étolaj
- 1 evőkanál kakaó
- 5 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
A 6 tojás sárgáját a cukorral habosra keverjük. A lisztet összedolgozzuk a kakaóval, sütőporral és ezt is hozzákeverjük a tojáshoz és a cukorhoz. Végül a keményre vert tojásfehérje habot forgatjuk óvatosan a masszába.
Sütőpapírral bélelt tepsibe töltjük. Néhány percig forró (200 fok) majd mérsékelt tűznél (170 fok) tűpróbáig sütjük, ezután megszabadítjuk a sütőpapírtól és hűlni hagyjuk.
Elkészítjük a túrós krémet.
Hozzávalók:- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 25 dkg túró
A lágy margarint a porcukorral habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a túrót és krémet keverünk belőle.
A kihűlt piskóta tetejére kenjük.
Végül a narancsos bevonó következik.
Hozzávalók:
- 6 dl 100 %-os narancslé
- 2 csomag vanília ízű pudingpor
- 5 evőkanál cukor
A narancslevet a pudingporral és a cukorral csomómentesre keverjük és sűrűre főzzük. Langyosra hűtés után a túrókrémre simítjuk.
4 megjegyzés:
Nagyon szépen néz ki felszeletelve a tálcán! Egy kis házi pudinggal is el tudnám képzelni, de amúgy te nem szereted a túrós édességet, nem?
Ha szereti, ha nem, jóóól csinálja!
Jól emlékszel Andi! :) Ebből is csak keveset szoktam enni és azt a keveset is csak azért, mert a narancslé íze jobban dominál benne, mint a túró. :)
szerintem nagyon jól áll neki, hogy olyan picit rendetlenke, ezt kérném szépen a pogácsák után:)
Megjegyzés küldése