2010. szeptember 1., szerda

Krémes

Most pedig következzen az egyik édes süti, amivel Eszti várt minket. A kettő közül az egyszerűbbel kezdem, bár én mindig azt hittem, hogy a krémes elkészítése hatalmas szaktudást, türelmet és kreativitást igényel. Eszti szerint ez egy fél óra alatt elkészíthető sütemény és neki el is hiszem. :)


Hozzávalók:
- 7 tojás
- 23 dkg cukor + a pudinghoz + 5 evőkanál
- 8 evőkanál liszt
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 1,5 liter tej

A 7 tojás sárgáját, 23 dkg cukrot, a 8 evőkanál vízzel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport és a kakaóport és jól összedolgozzuk. Kivajazott-lisztezett gáztepsibe terítjük a masszát és előmelegített 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.

A három csomag vaníliás pudingport 1,5 liter tejjel és ízlés szerinti mennyiségű cukorral elkészítjük a pudingpor csomagolásán található utasítás szerint.

A 7 tojás fehérjét 5 evőkanál cukorral kemény habbá verjük és alaposan összekeverjük a forró pudinggal. A keveréket a sütőből kivett piskótára kenjük, egyenletesen elsimítjuk. Visszatoljuk a tepsit a forró sütőbe, de már elzárjuk a gázt/villanyt. Nem sütjük, csak szárítjuk a krémet.


Nem is kell mondanom, hogy ez is nagyon finom volt. Esztinek nem említettem, hogy én nem rajongok a krémesért, úgyhogy egy szeletet megkóstoltam. Aztán vettem még egyet. :)

A képek jobb oldalán pedig már látható a másik süti is. :)

2 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon szép lett, igazán guszta

Andi írta...

Nagyon gyönyörű! Bár a krémes nekem se a kedvencem, ez ellenállhatatlan.