Múlt hét végén véletlenül Benke Laci bácsi műsorára kapcsoltam és pont ennek a sütinek az elkészítését kaptam el. Laci bácsi akkor már félig kész volt vele, kb. 3 perc múlva pedig már a pirosra sült körtés papucsokat láthattuk a tévében. És ez a 3 perc nem nagy túlzás! Az egész sütemény kb. 40 perc alatt készül el onnantól számítva, hogy kibontom a leveles tészta zacskóját...
Hozzávalók:
- 50 dkg leveles tészta
- 2 körte
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 2 evőkanál cukor
- mazsola
- szegfűszeg
- tojás a sütemény lekenéséhez
Mivel nemrégiben volt egy jó kis akció a Lidl-ben, jó pár csomag leveles tészta várakozott a mélyhűtőmben további felhasználásra. :) Így tehát előző nap kivettem a fagyasztóból és szobahőmérsékleten szép lassan felengedett.
A tésztát gyúródeszkára fektettem és szabályos, nagy téglalappá nyújtottam. 12 részre felvágtam, figyelve hogy nagyjából egyenlő oldalhosszúságúak legyenek. A lehulló szélből összeállítottam még egy tizenharmadikat is.
3 dl tejből, 1 csomag vaníliás pudingporból és a cukorból sűrű vaníliapudingot főztem és kissé kihűtöttem. Amíg hűlt, megpucoltam a körtéket és nyolcadokra vágtam.
Mindegyik négyzet közepébe pudingot kanalaztam, ezekbe belenyomtam egy-egy nyolcad körtét, úgy hogy a szélesebbik oldaluk nézzen felfelé. Megszórtam néhány szem mazsolával.
A négyzetek egyik sarkát ráhajtottam a körte tetejére, majd a vele szemben lévő sarkot ráhúztam erre. Egy-egy szem szegfűszeggel tűztem meg.
Sütőpapírral borított sütőlapra emeltem a batyukat, majd felvert tojással lekentem mindegyiknek a tetejét. 200 fokos sütőben kb. 10 percig sütöttem, amíg szépen megpirultak.
Tálra rendeztem, langyosra hűtöttem és csak ekkor szórtam meg fahéjas porcukorral.
Pontosan olyan finom lett mint amilyennek vártam. Holnap készíthetem a következő adagot, mert 13 darab hat emberre nagyon kevésnek bizonyult. :)
Egy hétközapon, munka után sem nagy fáradság megsütni, úgyhogy bátran ajánlom mindenkinek, aki rossz hangulatban van a főnöke vagy csak egyszerűen az őszi időjárás miatt. Ez a süti garantáltan jobb kedvre derít mindenkit. És még mosogatni sem kell sokat utána. :)
9 megjegyzés:
ÁÁÁÁ igen én is szertenék enni belőle :)))
Nagoyn guszta
Jujj, de jól néznek ki!
Hát ez egyszerűen fantasztikus! És az a tányér telitalálat! Szuper az egész! Biztosan jól működne a körtebefőttemmel is.
Mazsolát kidobni, aztán jöhet!:) Klassz!
Köszi mindenkinek! :)
Ma megcsináltam a következő adagot. Mivel már csak 1 db körtém maradt és a vaníliapudingom is elfogyott, ezért körtés-karamelles és barackos-puncsos változatok születtek. Mindenhogyan nagyon finom. Andi, bátran próbálkozz a befőttel is, csak jól csöpögtesd le előtte.
Bea, lassan pékséget kell nyissál, ez már annyira profi, a végeredmény is, meg a sorozatgyártás is, nagyon-nagyon csinosak! ez a szegfűszeggel való tűzködés meg teljesen elbűvölt, zseniális, ez rá a pontos kifejezés. a gyerekeim imádják az ilyesmit, egyszer, ha nagyon jók lesznek, csinálok nekik:)
Nagyon szép és nagyon finom volt! Várom a többi változatát is! Almásat pl.! :)
A szegfűszeges "patent" nekem is nagyon bejött!
Tegnap elkészítettem! Imádtuk! :) Köszi a receptet!!!!
Engem is a szegfűszeges megoldás hozott lázba :) Igazad van tesókám, almásat is kellene csinálni.
Csincsilla, szerintem nem kell, hogy túl jók legyenek a gyerekek ahhoz, hogy ezt elkészítsd. Olyan gyors és egyszerű, hogy megcsinálhatnád nekik csak úgy. :)
Mézigörl, nagyon szívesen! Örülök, hogy ízlett. :)
Megjegyzés küldése