Így esett a választásom a piros Stahl-könyvben található Brownies nevű sütire, ennek eddig még mindig mindenhol nagy sikere volt. A könyvben leírtakon semmit nem változtattam, talán csak más sorrendben kezdtem készíteni, mert én inkább addig szórakozom a méricskéléssel, amíg a robotgépem kellőképpen felhabosítja a tojásokat az olajjal és a neszkávéval. És akkor a recept, hátha valakinek nincs piros Stahl-könyve (mondjuk ezt nehezen tudom elképzelni, mert nem lehet élni nélküle :-)!).
Hozzávalók:
- 1 teáskanálnyi puha vaj a (fodros) tortaforma kikenéséhez
- 2 nagy tojás (nekem gyakran 3 kicsi)
- 2 teáskanál neszkávé
- szűk 1 deci semleges ízű olaj
- 10 deka liszt
- 10 deka cukor
- 2 deka cukrozatlan kakaópor
- 1/2 teáskanál sütőpor
- 10 deka étcsokoládé
- 1 nagy marék dióbél
Bemelegítem a sütőt 175 fokra. A tojásokat beleütöm a keverőtálba, ezután feloldom a neszkávét 1-2 evőkanálnyi langyos vízzel, hozzáöntöm a tojásokhoz, hozzáadom még az olajat is és 4-es fokozaton keverem a robotgéppel. Ezalatt kimérem és jól összekeverem a liszet, cukrot, kakaót, sütőport. Az étcsokit (Szerencsi) kisebb darabokra vágom és ezt is hozzákeverem a lisztes cucchoz. Amikor ez megvan, a száraz hozzávalókat összekeverem a nedves hozzávalókkal, kivajazom az addigra megpuhult vajjal a tortaformát és beleöntöm a masszát. Meszórom a tetejét apróra vágott dióval. 18-20 perc alatt sül meg a forró sütőben, ez nálam persze 18 perc.
6 megjegyzés:
köszi finom vót! :)
istenem, milyen jól néz ki! és a tea? az hogy készült?
Isten éltesse a Matus lányokat sokáig!
Köszönjük szépen!
nagyon szépen köszönjük a pécsi matusoknak! :)
A tea: mézes-cukros-citromos csipkebogyó tea hibiszkusszal! Készítés: Elővettem 2 db teafiltert, belelógattam a legszebb teáskannámban, vízforralóval forraltam 1 liter vizet, ráöntöttem a filterre, lecsutam a tetejét és vártam 7 perc 23 másodpercet míg elkészült.
Így már el tudod készíteni, Csincsilla?
Megjegyzés küldése