Legnagyobb örömömre jutott nekem is egy pécsi kistök, és bár tudom, hogy a blogban szerepelt már itt és itt, most mégis felteszem harmadszor is, mert kicsit módosítottam rajta, plusz szeretnék ezzel a bejegyzéssel mindenkit emlékeztetni arra, hogy hamarosan vége a tökszezonnak (a piacon már nem is láttam). Sokat keresgéltem az interneten recepteket, hogy valami újat tudjak mutatni és találtam is egy vegetáriánus töltött tököt, amiben a töltelék egy serpenyőben párolt sárgarépa, újhagyma, karfiol és kelbimbó keveréke, de én ezt most nem kívántam annyira. Aztán leginkább még olyat találtam, aminél a darált húsos töltelékbe tojást kell keverni, vagy az is lehet egy variáció, hogy egy fasírtszerű nyers tölteléket tesznek a tökök belsejébe.
Én maradtam inkább a saját receptemnél, annyit egyszerűsítettem rajta az olvasott receptek alapján, hogy nem főztem elő a tököt, és a kapormártást is hidegen kevertem össze.
Tehát: Egy nagy fej hagymát olajon üvegesre dinszteltem, beledobtam két gerezd apróra vágott fokhagymát, majd a finoman illatozó hagymákon folyamatosan kevergetve megpirítottam 25 deka darált húst. Felöntöttem egy kis vízzel, szórtam bele fél pohárnyi rizst, adtam hozzá 2 deci házi paradicsomlét, sóztam, borsoztam, megszórtam őrölt köménnyel és készre főztem. Amikor jól besűrűsödött, belekevertem egy kanál tejfölt is.
A tököt megpucoltam, két végét levágtam és elnegyedeltem. A negyedekből kiskanállal kikapargattam a magokat, megmostam őket és egy sütőpapírral bélelt tepsibe fektettem szépen egymás mellé. Kívül-belül megsóztam, így várakoztak a töltelékre. Amikor a darált húsos ragu teljesen elkészült, a tökhajókban keletkezett sós vizet kitörölgettem egy papír kéztörlővel, beletöltöttem a finom fűszeres ragut és ráöntöttem a kapros tejfölt. Ez úgy készült, hogy 3 deci házi tejfölbe belekevertem két csokor apróra vágott kaprot, sóztam, majd felhigítottam kábé 1 deci vízzel. Ezzel öntöttem nyakon a megtöltött töknegyedeket.
19 megjegyzés:
eeeeeeeeeeeheeeeeeeeees
mi lehet az az ehes? (pillog)
duzz!!! (ezt remelem erted....) :D
Ertem, persze! :-D
Tökjó nekem, hogy az én billentyűmmel leírhatom, hogy tÖk jó ez a tÖkre megtÖltÖtt tÖltÖtt tÖk. *gig*
Mazsolla: na kinek van jobb gépe :P
nekem, mert nem all le percenkent....:P es ha nagyon akarom, akkor tudok Ö-t is irni. nezd, igy ÖÖÖÖÖÖÖÖÖ
ÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖ
ÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖ
bebebebebe
ja mire kimásoltad, az mennyi idő volt?
hö-hö <-*1ezrednyimásodperc*
/had örüljek, hogy legalább a billentyűm jobb/
en legalabb egyszer kuldok el mindent höhöööö(orujje csak...:D)
Bocs Mazsi, kitöröltem a másodikat! :'-(
de igy nem olyan frappans duzz
Bocsi, nem láttam akkor még a kommentedet! Bocsiiii, nem tudom visszarakni! :-)
most az egyszerm megbocsatok!!:D
Köszi! Viszont cserébe elintéztem neki, hogy ne lehessen mormotája! ;-)
MUHAHAHAHAHAHAHA
Hajrá TÖKetlenek!!!
Juj, de finom!! Holnap én is megcsinálom!!!!
Hajrá Éva! :-)
tudtam én, hogy nem kell elkapkodni ezt a töltött tököt! ez már tényleg húszperces receptnek tűnik, ezt fogom kipróbálni!
És pont olyan finom, mint a másfélórások! De többet nem teszem fel, megígérem! :-)
Megjegyzés küldése