Szóval Mazsolino még az elutazásunk előtti napon átküldte a receptet és a képeket, hogy legyen mivel kezdenem, de szombaton és vasárnap inkább a mosással, takarítással valamint az előző héten elrakott cseresznyebefőtt felcimkézésével, díszítésével foglalatoskodtam.
De láttam, nem is baj, mert Andi aktív volt és gyártott pár finom ételt és szép hosszú bejegyzéseket. :)
Egy nagyon egyszerű és nagyon finom sütit sütöttek apuék. Régebben gyakran ez volt a hétvégi desszert, mert annyira gyorsan elkészül, finom és kiadós. A már említett piros Váncza-könyvből van a recept, amiben tényleg majdnem két sorban van leírva a sütik elkészítési módja. Ez is ilyen.
Mintha én fotóztam volna, szép rendben oda vannak készítve a hozzávalók:
"8 dkg vajat vagy 6 dkg zsírt 1 egész tojással, 25 dkg cukorral és ½ citrom reszelt héjával fél óráig keverünk (szerintem ez még a robotgépek előtti időszakra vonatkozott, de apuról el tudom képzelni, hogy robotgéppel is szó szerint betartja az utasítást :) ), azután 25 dkg lisztet, 4 dkg kakaót és ¼ l tejet adunk hozzá. A jól eldolgozott tésztához legvégül kevés liszttel kevert 1 csomag sütőport gyúrunk (keverünk, mert folyékony állagú a tészta), és vajazott, liszttel kiszórt tepsibe téve, közepes tűznél sütjük."
Mondtam, hogy az én tesóm a legédesebb a világon! :)
8 megjegyzés:
Nagyon tündériek, hogy ilyen szépen előkészítették a bejegyzést! A hozzávalókról a fotókért pedig csillagos ötöst kapnak! :-)
Tetszik a recept, az az ötlet, hogy tortaalap lehet belőle, külön vonzóvá teszi, mert nincs tojászétválasztás stb. stb. :-) Köszi!
Végre te is itt vagy és dolgozol! :-)
Szolgálatra jelentkezem, főnökasszony. :)
Nem akartam külön kiemelni, hogy ez egy Andi-barát süti. :)
Köszönöm szépen!
Látod, ráismerek az Andi-barát sütikre magamtól is! :-)
Jól néz ki a süti. Szombat-vasárnap mi is a környéken jártunk.
Minek a környékén, Hédi?
Örülök, hogy tetszést keltett a süti. :)
Természetesen nem azért készült a süti és a kép, mert anélkül beégett volna a Tesóm! :) Apukánk sütötte, hogy legyen nasi. Én kentem lekvárral.:)
A hozzávalók fotóhoz előkészítését is Beától tanultam, köszönöm a dicséretet! :)
Tényleg jó lekvár nélkül is, de lekvárral! nyami-nyami... :)
A liliomot azért kapta Tesóm, mert egyrészt nagyon szeretem, meg mert nagy támasz volt a vizsgaidőszakom alatt (is), szóval Ő a legjobb Tesó a világon! :P
én is csatlakoznék az Andihoz:) csak ámulok és bámulok. ismerem ezt a receptet, tényleg pont annyira finom, amennyire egyszerű.
Megjegyzés küldése