2009. december 23., szerda

Boldog karácsonyt!

Múlt hét végén Bécsben jártunk, hogy megnézzük a hagyományos adventi vásárt, hiszen még soha nem láttuk. Voltak jó és rossz pillanatai is a kirándulásnak, a rosszakat most nem részletezném. A jó pedig: az egész város gyönyörűen fel van díszítve, ki van világítva, karácsonyi zene szól szinte mindenhonnan, puncs és forraltbor illat fokozza a hangulatot. A mi hangulatunkat pedig az fokozta, hogy ahogy kiszálltunk a buszból, délelőtt 11-kor, elkezdett szakadni a hó és szakadt is egész nap, igazi karácsonyi érzést teremtve ezzel...

A forgalom elől lezár Mariahilfer Strassén özönlött a tömeg.

Advent ezüst szombatján még csak 3 gyertya égett a hatalmas adventi koszorún.

A Parlamenntől a Városháza térig kivilágított út jelezte, merre van a karácsonyi vásár.

A Városháza téren rengeteg fa világító díszeket kapott.

A Nemzeti Színházzal szemben a Városháza téren rendezik minden évben a hagyományos adventi vásárt. Ha jól emlékszem, idén 144 faházat állítottak fel és több millió látogatót vártak. Én úgy éreztem a hatalmas tömegben, hogy a több millióval nem is mondtak sokat...

A régi városháza előtt állították fel a karácsonyfát, amit idén Karinthia tartomány ajánlott fel Bécsnek.

Ezekkel a képekkel szeretnék mindenkinek békés, boldog, nyugodt, pihenésben és finomságokban gazdag karácsonyi ünnepeket kívánni!

7 megjegyzés:

zokni és segebaga írta...

Kedves Bea! Köszönjük eme csodás képeket! Szeretnénk mi is Békés Boldog Karácsonyt kívánni Neked és az egész családodnak! És az összes kis pajtásnak itt a blogon!

Hedvig írta...

Fantasztikus kirándulás lehetett!

Nektek mindannyitoknak kívánunk békés, áldott ünnepeket!

Ottis írta...

Boldog Karácsonyt kívánok nektek!

csincsilla írta...

én is köszönöm a gyönyörű képeket! ebben a fekete locspocsban külön jó volt nézegetni. boldog ünnepeket minden két- és négylábúnak!

tata írta...

boldog karácsonyt utólag is. és iminek megkésve bár de törve nem BOLDOG SZÜLINAPOT!

Andi írta...

Én is kívánok mindenkinek nagyon boldog karácsonyi ünnepeket. Sajnos csak most lett egy kis időm magamra, de majd hamarosan írok is. Remélem mindenkinek jól telnek az ünnepek, sok kajával és sok-sok sütivel! No meg ugyancsak sok-sok borral... én most próbáltam ki vadiúj fekete rokkeres bornyitómat, szuperül működött :-!

Mazsolino írta...

Nagyon boldog karácsonyt kívánok mindenkinek!