2009. december 4., péntek

Habcsók Hédinek


Amikor megláttam ÉDESEMnél ezt a habcsókot, Hédi jutott eszembe, neki akartam azonnal elkészíteni. Valahol azt írta, hogy örök és elérhetetlen álma a habcsók, segítsünk neki egy jó recepttel. Én nem vagyok oda érte, de Hédi kedvéért megsütöttem, mert elég különlegesnek találtam egy habcsókimádó számára, és láss csodát, tökéletesen sikerült minden darab. Legalábbis a munkahelyen az elégedett sóhajokból, a gyors fogyásból ezt szűrtem le. Nyugodtan kipróbálhatja bárki, különösen Hédi.


Az igazi neve persze nem habcsók, nanem Espresso meringue, jól is hangzik, elegáns is, tehát mindenképpen erre a blogra (is) való!

Hozzávalók:

- 4 tojásfehérje
- egy csipet só
- 1 csésze (250 ml) kristálycukor
- 25 g étcsokoládé, finomra vágva (szerintem én véletlenül 250 gramm nem olvadós csokicseppet használtam, de nem zavart senkit a túúúl sok csoki)
- 150 g mogyoró apró darabokra vágva (10 deka volt itthon)
- 1 evőkanál instant kávé
- 2 evőkanál kukoricakeményítő

Szívem szerint a hozzávalók sorába írnám még a jó erős robotgépet is, amivel könnyedén fel lehet verni 4 tojásfehérjét, de nyilván az csak egy vágyálom, hogy mindenkinek legyen ilyen. Nekem van, tehát miután 150 fokra előmelegítettem (gyönyörű új) sütőmet, egy csipet sóval először lágy habbá vertem a tojásfehérjéket, majd részletekben hozzáadagoltam a cukrot, amíg - a recept előírása szerint - opál fényű, kemény hab nem lett belőle. Ráöntöttem a csokicseppeket, a mogyorót, a kávét és a kukoricakeményítőt, és egy kanállal belekevertem a masszába. Evőkanálnyi adagokat szaggattam a sütőpapírral borított lemezre és 30 percig sütöttem. Kívül ropogós, belül krémes habcsókokat kaptam.


Hédi! Jellemzően én csupán ezzel a habcsókrecepttel tudom azt kifejezni, hogy drukkolok neked! :-)

5 megjegyzés:

csincsilla írta...

a mai pont ugyanolyan finom volt, mint a tegnapi:) és az direkte jó, hogy belül csupa-csupa csoki! szóval szerintem pont jó volt a csoki mennyisége. szép és finom.

Marcsi írta...

Egyetértek Csincsillával :) mennyei :))))

Bea írta...

Aztaaaa, de jól néz ki! Igaz, én nem vagyok oda a habcsókért, de ha ennyi csoki van benne, nem érdekelne hogy habcsók :)

Hedvig írta...

Jaj, Andi, hálásan köszönöm, most nagyon ránk fér! Amint lehet megpróbálom megsütni, és beszámolok. Puszi mindenkinek.

Az új sütő, gondolom, a lehetőségek tárháza.

Hedvig írta...

Megsütöttem a habcsókot, jól sikerült, köszi a recit!