2009. december 22., kedd

Bonbon minden mennyiségben

Ha már megígértem... Aztán alámerülök karácsonyozni:)
Balról jobbra: mogyorós-barackos golyók, csokis marcipánkorongok, kókuszos-citromos virágok, amarettós-marcipános kockák, mogyorós-marcipános kockák és aszaltszilvás-marcipános kockák.

Mogyorós-barackos gombóc

Ez már szerepelt a blogon, házi bonbon néven, Andi írta be. Egyszerű, gyors és finom. Andi ezekkel az arányokkal dolgozott:
Hozzávalók:
- 20 dkg aszalt sárgabarack
- 20 dkg darált mogyoró
- fél deci narancslikőr
- 1-2 evőkanál víz
- 2 evőkanál vaníliás porcukor
- 1 evőkanál barackdzsem
- a bevonáshoz rengeteg étcsoki

Én vizet nem tettem hozzá, és egy kis darált mogyoróval szórtam meg. És persze fogalmam sincs, hogy a fenti hozzávalókból mennyit használtam. A fenti elég brutál nagy adagnak tűnik. Pici gombóckákat formáztam, hűtőben kicsit pihentettem, utána fogpiszkálóra tűzve csokiba mártottam.

Csokis marcipánkorong



A képen balra látható. Hát ez nagyon egyszerű volt, egy kis darab marcipánt összegyúrtam némi olvasztott étcsokival. Egy kétszer akkora darabot pedig reszelt narancshéjjal és pici narancslével. Kicsit porcukros felületen kinyújtottam olyan 1 mm vastagságúra, alulra tettem egy narancsosat, rá egy csokisat, arra megint egy narancsosat. Pici pogácsaszaggatóval köröket szaggattam. A kis tornyokat leöntöttem csokival, rájuk nyomtam egy-egy kis kandírozottgyümölcs-kockát, rácson megszárítottam, pont.

Amarettós-marcipános kocka

A fenti képen jobbra látható. Szögletes jégkockatartót olvasztott csokival kikentem, hűtő, aztán megint kikentem, megint hűtő. Közben elkészítettem a tölteléket, amaretto kekszből morzsát gyártottam, és összekevertem porcukorral, kicsi rummal és kicsi narancslikőrrel, épp annyival, hogy ne por legyen, hanem laza massza. A megszáradt csokikockákat félig megtöltöttem vele, utána ment egy-egy kis kocka csokis marcipán, aztán olvasztott csokival lezártam őket, és mehetett a fagyasztóba, olyan 20-30 percre. Ha teljesen megkeményedtek, nagyon könnyen ki lehetett pattintani a formából. A széléről levágtam a kis sorjákat, és aranypapírba csomagoltam őket.

Kókuszos-citromos virág

A képen balra. Az eljárás mint fent. A töltelék kókuszreszelék, porcukor, frissen facsart citromlé és pici vodka elegye.

Aszaltszilvás-marcipános kocka

A fenti képen jobbra. Szokásos eljárás, a töltelék pedig aszalt szilva, összeaprítva, porcukor, babapiskótapor, némi alkohol. A kockákat itt is csak félig töltöttem meg, utána ment még egy-egy kis marcipánkocka, és arra a záró csokiréteg.

A bónuszkép: két új jövevény, balra Segebaga fantasztikus 3:1-ja (a harmadikat megmondom, úgysem találnátok ki, ugyanis még harang is van a hasijában!), jobbra az Anditól érkezett gombócartúrkaangyalka (én is így nézek már ki a sok bonbonkóstolástól, csak nekem nem áll ennyire jól), középen meg a Rokon.

18 megjegyzés:

Andi írta...

Istenem de gyönyörű bonbonok, de gyonyörű fotók és de gyönyörű angyalkák! A Rokon étnyleg hasonlít!

Andi írta...

Mikor vágunk már bele abba a boltba a félretett pénzecskémből? Ezekkel a bonbonokkal milliomosok lehetnénk!

Mari írta...

olyan, mint a Szamos marcipán kirakata... megyek hozzátok vendégségbe :)

csincsilla írta...

Egyelőre a pénzecskét kérem, aztán majd gondolkodom a mikoron:) és szeretettel várunk, Marika!:)

Andi írta...

Tényleg olyan, mint a Szamos kirakata, csak sokkal de sokkal szebb! :-)

Marcsi írta...

Befektetőnek jelentkeznék :) ez fanasztikus!!!! olyan szépek, valóságos műremekek!!!!

Bea írta...

Nem találok szavakat. Leesett az állam, amikor megláttam ezeket a gyönyörűségeket. Isteniek lehetnek.

Csincsilla, te úgy tudod leírni, hogyan készült, hogy elhiszem, tényleg egyszerűek. De szerintem csak elfogyasztani lehet egyszerű :)

A Szamos ezek után tényleg elmehet a... :)

Andi írta...

De jó, Marcsi, fektessünk be ebbe a boltba, mert tuti nyerő, amilyen gyönyörűek!

Bea, ne hidd el, nem egyszerű ez a bonbongyártás, bár az az igazság, nekem is meghozta Csincsilla a kedvemet a szép fotókkal és az elkészítés könnyűségéről leírtakkal!

Kóstolni sajnos még mindig nem tudtam, mert nem tudtam hazahozni a cuccaimat bentről, mert nem egyenesen hazajöttem. Holnap kóstolok. Bárcsak itt lenne most az a kis bonbonos csomagocska...

segebaga írta...

Már gondolkozom a Bótotok nevén, helyén, törzsvendég leszek!!!!

zokni írta...

Tessék mondani az angyalkák is ehetőek (persze, ha csak nem csokiból vannak, me azt nekem nem szabad)???

Hedvig írta...

Fú, ezek gyönyörűek és biztos nagyon finomak!

Imi(bográcshős) írta...

Csincsilla örökbe kell fogadnod engem!
És minden héten ilyet csinálnod!
Gyönyörű,csodálatos és gondolom eszméletlenül finom.

Mazsolino írta...

Eddig azért nem írtam, mert folyamatosan tátva volt a szám.....

Marcsi írta...

Csincsilla, engem is fogadj örökbe légyszíves:) és Andi Te is :) és Anyukámat is, mert el van ájulva Tőletek:)én már most 2kg-val több vagyok, Andi isteni ajándék süteményeskosárjának köszönhetően :) nem lehet abbahagyni az evést....

Andi írta...

Marcsi, köszi! :-) Örökbe vagytok fogadva!

Csincsilla! Én is akarok ilyen bonbonokat csinálni, annyira finomak voltak mind-mind-mind!!!! Lehet, hogy holnap nekiállok egynek, a csokis-marcipános köralakúnak, amit csak leöntöttél csokival. Szivecskés jégkockatartóhoz nincs valami ötleted?

Imi(bográcshős) írta...

Az ötlet,hogy hívj meg engem? :D
Már nem a jégkocka tartóhoz, hanem a nyami.....bonbonhoz...:)

Andi írta...

Igen, az ötlet! :-) Nagyon is jó ötlet!:-)

csincsilla írta...

minden jelentkezőt örökbe fogadok, úgyis mindig sok gyerekre vágytam. és legalább valaki megenné a sütijeimet.