Még elkészül Luca-napra, ha ma vagy holnap elkezded (a két előtésztát egy nappal hamarabb meg kell csinálni, szóval röptében nem megy, előre el kell tervezni). Különlegessége, hogy csak teljes kiőrlésű liszt van benne, és mégis puha, finom, foszlós, és persze nagyon jóízű.
Többször is megsütöttem már, elronthatatlan, mindig nagyon finom lett. Fantasztikus a recept. Kicsit macerásnak tűnik, hogy többször is van vele néhány perces tennivaló, de tényleg nem sok idő, összességében. Nagyon könnyű a tésztával dolgozni, annyira jó az állaga, gyerekek is befoghatók a tekergetésre:) (A legtöbb kelt tésztával nehezebb bánni.)
A leírást itt találod.
9 megjegyzés:
Köszönjük! Már többször szzemeztem ezzel a sütiddel, de még nem merek belevágni!
pedig ha egyetlen egyszer bele mernél vágni, akkor rájönnél, hogy sokkal egyszerűbb és gyorsabb, mint a pl. a karácsonyi linzerek.
Régi, jó recept lehet ez, a méter-rendszer bevezetése előtt, az Osztrák-Magyar Monarchiában használt, 56 dekás font bukkan fel benne, az angolszász font mögött elbújva! /Az összes liszt 567 g, pontosan egy font./ Az igazán régi recepteket sokszor arról lehet megismerni, hogy 7, 14 vagy 28 dekás mennyiségeket adnak meg, a 32 latból álló font alapján. Engem meggyőzött, meg is csinálom talán...
Köszöni: Podruzsik
hűha, hogy te miket tudsz. nekem ez egy teljesen sötét terület, a régi mértékegységek, nem ártana kicsit utána olvassak. köszi!
Boszikalács :-))))
Most már tudom, Csincsilla: te vagy a kelt tészták nagymestere :)Annyira szép mindegyik. Én nem szeretek kelt tésztával dolgozni, enni már annál inkább. :)
Hát ezt már szeretem, hogy ilyen okos és különösen érdekes dolgokat tudhatunk meg egy recept kapcsán. Kérlek Podruzsik, máskor is írj!
Én meg csak itt tátom a számat, hogy nem nagy kunszt, be lehet fogni a gyerekeket is. Na bittos itt a baj, a kölök. Persze Zokni már ajánlkozott, de mivel utálja a láb(kéz)mosást és a kesztyű is távol áll tőle, beláthatjátok, hogy ezért nem megy ez nekem. Vagy inkább én látom be :)
Nem látjukb be, menne ez neked is!
Megjegyzés küldése