De ennek vége! Megtaláltam a tuti receptet Vica30-nak köszönhetően! Ezúton szeretném kifejezni neki hálámat, hogy idegeskedés nélkül egy nagyon puha, finom, könnyen süthető sütit készíthettem. Gyorsan le is jegyzem, hogy máskor ne kelljen keresgélnem.
Hozzávalók:
- 6 tojás
- 25 dkg cukor
- 25 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- ízesítésnek: csokidarabok, mazsola, apróra vágott dió, mogyoró, mandula, aszalt gyümölcsök, stb...
- esetleg őrölt fahéj, őrölt szegfűszeg
Én apróra vágott diót, mazsolát, csokidarabkákat és a nagymamám által befőttes üvegbe eltett cukrozott narancshéjat és cukrozott citromhéjat kevertem a tésztába. A fenti képen a narancshéjat láthatjátok.
A felaprított csokidarabokat, mazsolát, diót vékonyan megszórom liszttel - hogy sütés közben ne süllyedjen le - és egy tálban összekeverem.
A tojások fehérjét egy csipetnyi sóval kemény habbá verem, a sárgáját a cukorral kikeverem. Hozzáadom a lisztet, sütőport, (a narancs - és citromhéjat) majd a diót, mazsolát, csokidarabokat. Végül óvatosan beleforgatom a tojásfehérje habot. Én belekevertem még 1-1 teáskanálnyi őrölt fahéjat és őrölt szegfűszeget is.
2 őzgerincsütő formába - amit előtte kivajaztam- liszteztem - elosztom, lassú tűzön kb 1 órát sütöm. Nekem egy idő után nagyon elkezdett pirulni a teteje, miközben a közepe még nyers volt. Letakartam alufóliával és úgy sütöttem tovább.
Tortabevonó csokival lekentem a tetejét.
A "hűtést igénylő" tálon a következőket láthatjátok - balról jobbra - : sportszelet (nagyon jól sikerült, köszi, Andi!), püspökkenyér, boci szelet, kókusztekercs.
5 megjegyzés:
Azt a püspökfalatjáááát! gyönyörű!!
gyönyörű lett!
Tényleg nagyon szép, de engem jobban érdekelne az a cukrozott narancshéjas üveg...
Sejtettem, Andi! :) Amint megszerzem a receptet, értesítelek.
Köszi! :-)
Megjegyzés küldése