Szilvás után körtés bejegyzés következik. Körtés sütik receptjei egyébként itt, itt és itt olvashatók még.
Hozzávalók:
- 20 dkg vaj/margarin
- 4 tojás
- 1,1 dl vörösbor
- 25 dkg liszt
- 2 csapott teáskanál sütőpor
- negyed csapott teáskanál fahéj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg cukor
- 4 dkg tortadara vagy reszelt étcsokoládé
- 4 db körte
A vajat megolvasztjuk, langyosra hűtjük. Habosra keverjük a borral és a tojásokkal.
A lisztet elvegyítjük a sütőporral, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot és a csokidarát (reszelt étcsokit).
A lisztes keverékre öntjük a tojásos masszát és robotgéppel jó alaposan összedolgozzuk.
A tésztát ezután kivajazott-lisztezett vagy sütőpapírral bélelt kerek tortaformába töltjük. A tetejére hámozott, felezett, kimagozott körtéket fektetünk.
170 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük.
Tesómnak kissé lágy maradt a torta belseje és a körte is lesüllyedt az aljára. Valószínűnek tartom, hogy a 170 fokos sütőhőmérséklet kevés ennek a sütinek, én inkább 180 fokon sütöttem volna ugyanennyi ideig. Ez a két apró dolog egyébként nem rontott az összhatáson. Finom, illatos sütemény, egy bögre teával el tudom képzelni hűvös, esős estéken.
4 megjegyzés:
Eszméletlenül jól néz ki
Nagyon finomnak néz ki!
ez nagyon hasonlít az egyik kedvenc tésztámhoz, F. Nagy Angélánál Mrs. Marple kedvenceként szerepel, 25 dkg vaj, ugyanennyi liszt és liszt, 4 egészt tojás. Nagyon finom, jóízű tészta, sokáig muffinnak is ezt sütöttem. Ebben egy kicsit kevesebb a vaj, viszont jön hozzá némi vörösbor, tuti nagyon finom. és szerintem jól állnak a leült körték neki:)
Téééényleg: muffinnak is milyen finom lehet! Köszi a tippet.
Megjegyzés küldése