2008. november 24., hétfő

Bolognai canelloni




A jolán-napi zsemlesütés alkalmából bolognai spagettit kapott a családom főtt ételként (fő a gyorsaság), és rengeteg szószt csináltam hozzá, amiből még vasárnapra is maradt egy jókora adag. És nem szívesen fagyasztom le, mert, sajnos, ez is fagyasztott húsból készült. Mindenhol azt olvasom, hogy ha a fagyasztott cuccból főzünk, akkor a végterméket nyugodtan le lehet újra fagyasztani, de nekem nem nagyon tetszik ez a dupla fagyasztás, és nem is szoktam élni vele. Friss húsból viszont, sajnos, nagyon ritkán főzök, mert a napjaim általában nem úgy indulnak, hogy egy nagy bögre tea mellett kitalálom, hogy mit is főzzek aznap, és fogom a kosárkámat, elsétálok a piacra, beszerzem az aznapi gyönyörű friss árut, és békésen főzdögélek odahaza, na, szóval nagyon nem így. Így aztán előre betárazok mindenfélét a fagyasztóba, és onnan dolgozom... Na, ezért lett a canelloni, mert mit is csináljak a maradék szósszal. Ami végül is nagyjából olyan lett most, mint egy feltekercselt lasagne.
Hozzávalók:
- kb. 20 dekányi canelloni
- bolognai szósz, olyan 30 dkg darált húsból (mondjuk valami ilyen )
- híg besamel mártás olyan 5 dekányi vajból
- sajt

Kivajaztam egy szögletes sütőtálat, és szépen belefektettem a mokkáskanállal és szósszal (ebből az egyik a szerszám volt:)) feltöltögetett tésztarudacskákat (nem főztem meg előre, nyersen!).

Jó híg besamel mártást csináltam, sok sajttal feltuningoltam, és ezzel felöntöttem a lerakott rudacskákat.
Fólia alatt forró sütőben sütöttem vagy fél órát, ezalatt megfőtt a tészta a híg mártásban. A végén levettem a fóliát, reszeltem még sajtot a tetejére, és rápirítottam.

4 megjegyzés:

Andi írta...

Annyira sokszor készültem már arra, hogy ilyen tésztát fogok csinálni, egyszerűen fantasztikus, nyálcsorgató! És így megették a maradék bolonyait?

Névtelen írta...

szerszámmal együtt? :)

Mazsolino írta...

őőő... Mi az a canelloni? :)

csincsilla írta...

az a kis tésztacsövecske, ami van a képen:)