2008. november 28., péntek

Karfiolkrémleves, hideg napokra


Nagyon finom, nagyon melegítő, és gyakorlatilag nullkalóriás, mert vagyunk néhányan, akiknek erre is oda kell figyelnie. Pont jó a karácsonyi nagy sütizések előtt, legalábbis a lelkiismeret-furdalást tudja némileg csökkenteni:)
Hozzávalók:
- karfiol
- só, bors, szerecsendió
- víz

Jobb lett volna persze valamilyen alaplé, csak azt elfelejtettem kivenni a fagyasztóból, de így is nagyon finom lett. Nem túlzottan sok vízben jó puhára főzöm a karfiolt, sózom, borsozom és némi szerecsendiót reszelek rá, az nagyon jól áll a karfiolnak. Merülőmixerrel pépesítem, és már kész is van. Üresen is finom, de lehet rá dobálni vajon pirított zsemlekockákat, tuti nem árt neki. Nálunk épp volt kéznél pörkölt dió és pirított vargánya, ezekkel fenséges volt.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Andinál már próbálkoztam, de csukott fülekre találtam :( Nálad nem e lehetne e befizetni ebédelésre????!!!!

Andi írta...

Hát ez télleg jól néz ki! Meg hát eléggé egyszerűnek is tűnik, úgyhogy szimpatikus!