2008. november 5., szerda

Sültzöldséges melegszendvics

Avagy burschetta sült zöldségekkel, de azt hiszem, mostanában már elég volt a nagyképűsködésből, legalábbis a kaják elnevezését illetően.

Úgy örülök, hogy most minden annyira összepasszolt: volt itthon egy kis többnapos rozmaringos-olajbogyós kenyerem, kaptam Pécsről egy picike sárga cukkinit, és volt az az ötletem a múltkor készített sült zöldségeknél, hogy ebből akár melegszendvicset is lehetne csinálni, és már itt is van!

A picike sárga cukkinihez méreteztem az adagot, ennek megfelelő mennyiségben, de különben meg ízlés szerint vékony karikákra vágtam a sárga cukkinit, egy fél zöldet, egy fél padlizsánt, egy közepes lila hagymát, egy fél piros színű kápia paprikát, egy gerezd fokhagymát, és cikkekre 2 paradicsomot. Olivaolajjal kiöntött sütőtálba tettem a zöldségdarabkákat, sóztam, borsoztam, szórtam rá szárított bazsalikomot, oregánót, és még egy kis olivaolajat rálöttyintettem, majd összekevertem az egészet. Gyönyörű színkavalkád lett a vége. Amíg leültem dolgozni, addig süldögéltek a 200 fokos sütőben nem tudom mennyi ideig, de az biztos, hogy nem bírtam volna már tovább sütni, mert olyan erős ínycsiklandozó illat lett az egész lakásban.

Amikor elkészült, rákanalaztam 3 szeletke rozmaringos-olivás kenyérre, szórtam rájuk bőven sajtot, majd betoltam vissza a sütőbe. Grillezni szerettem volna, de mivel nagyon le van kopva a sütőmnek a gombja, nem találtam el a megfelelő állást, így hát valahogyan sütöttem valamennyi ideig :-). Nem lehet elrontani!
Pécsről kapott isteni 2007-es Villányi Portugieseremmel királyi lakomát varázsoltam magamnak vacsorára. (Ez megint kicsit nagyképű lett, na mindegy. Ilyen vagyok!)



És itt szeretném közhírré tenni, hogy 2008. november 13-án, csütörtökön, munkaidő után Szilvia-napi zsömlesütő tanfolyamot tartunk Csincsilla konyhájában Pomázon. Belépő: csupán jelképes párezer forint, amely összeg befizetése után a részvétel nem kötelező, de lehetséges! Felvételi vizsga nincs! Mindenkit szeretettel várunk!

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Baromi jól néz ki, kár hogy nem voltam jelen az elfogyasztásnál... És hát nem nagyképű a leírás csak helytálló.. Így beszélnek sznobéknál... azaz nálunk... :-))

csincsilla írta...

csatlakoznék az előttem szólóhoz, baromi jól néz ki! és akkor még nem is kapott elég publicitást, hogy milyen nagyon finom az alapkája. ezt a kenyeret egyszerűen erre találták ki.

Andi írta...

Igen, a kenyér különösen jó volt ehhez!
Éva, tudtommal csak te vagy sznob... :-)

Névtelen írta...

nyamiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Andi írta...

Szép, mi? :-)