A levest a Tamás főzte, annyira finom volt, hogy ezentúl mindig ő fogja:) Hiába, a vad a férfiaknak való. A receptet a Gemenci ízek (:)) című vadszakácskönyvben találta.
Hozzávalók a leveshez:
- 1 egész fácán
- 10 dkg sárgarépa
- 10 dkg fehérrépa
- 10 dkg zeller
- 2 darab vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kisebb paradicsom
- 1 zöldpaprika
- 1 burgonya
- 1-2 gomba (kihagyta)
- 1-2 darab kelkáposztalevél
- 1 csokor petrezselyem zöldje
- 1 csokor zeller zöldje
- 1/2 mk színes egész bors
- egy csipetnyi szerecsendió-virág, sáfrányos szeklice
- só, őrölt bors ízlés szerint
Hozzávalók a húsgombócokhoz:
- 1 darab szikkadt zsemle
- 1 dl tej
- 1 darab tojás
- 1 csokor petrezselyem zöldje
- 1 darab vöröshagyma
A fácánt megtisztítjuk, megmossuk, feldaraboljuk. A melleket a csontról leválasztjuk, a mellfilét félretesszük a húsgombócokhoz. Kb. 3 liter vízben feltesszük főzni a fácánt. Ha felforrt, a habját leszedjük, bezöldségeljük, fűszerezzük, lassú tűzön puhára főzzük (ez olyan 3-4-5 órát jelent).
A mellehúsát ledaráljuk, összekeverjük a tejben áztatott zsemlével és a tojással. Kevés libazsíron apróra vágott hagymát és petrezselyem zöldjét párolunk, hozzákeverjük a masszához, só, bors.
A levest leszűrjük. A fácánmelles masszából vizes kézzel diónyi gombócokat gyártunk, a levesben kifőzzük (15-20 perc).
Nagyon-nagyon finom volt!!!
9 megjegyzés:
Nyálcsordító! Fú, el bírnék fogadni egy fácánt, hiába van még a hűtőben egy jó adag marhahúsleves.
El bírnám fogadni Tamást, hogy ilyen fácánlevest főzzön itt is!!!
Nagyon ügyes, gratulálok!
na de honnan van nektek fácánotok?
Csincsilla, te sem panaszkodhatsz, konyhatündér pasik nálad is vannak ezek szerint. :)
vadásztuk:) mármint a fácánt. igen, nem panaszkodom, a tamás nagyon jól főz:) csak sajnos ritkán:) és az a fajta, aki a konyhát tisztábban adja vissza, mint ahogy átvette:)
Na ezt már tényleg nem kellett volna odabiggyeszteni!
mármint név szerint ki vadászta? :)
FBI! Minden amit mond, felhasználható maga ellen!
mégis, tudnom kell!
Megjegyzés küldése