2010. április 5., hétfő

Citromos és narancsos jégszívek


Most megint nem egy bonyolult receptet írok, hanem csak egy jó ötletet - gondolom. Évától kaptam karácsonyra kétféle jégkockatartót, egy szívecskéset és egy halacskásat. Egy darabig nem tudtam, mit fogok velük kezdeni, de aztán kitaláltam amikor nemrég hűtőszekrény-leltározáskor kezembe akadt néhány igencsak rossz állapotban lévő citrom, amit limonádéhoz és teához tartok itthon. Az utolsó pillanatban kaptam el ezeket a citromokat, így hát gyorsan kinyomtam a levét, betöltöttem a jégkockatartóba és lefagyasztottam.


Később ugyanezt naranccsal is megcsináltam, ugyanebből a megfontolásból. Narancshalacskákkal feldobtam már Toma forró teáját ami ezáltal elég gyorsan ihatóra hűlt, és még finom is lett, és ma narancsszívecskék és narancshalacskák hűtötték a limonádénkat is.


A pohár azonnal bepárásodott a jeges szívecskéktől. Szerintem ezzel a módszerrel a legelvetemültebb gyümölcsszabotőrökkel is meg lehet etetni a narancsot, de legalább egy próbát biztosan megér.



A citromszíveket nyárra tartogatom, amikor majd a limonádét fogom hűteni és tovább savanyítani velük. Nagyon várom már!




8 megjegyzés:

mazsolla írta...

én is úúúgy várom! meg a nyarat is egy kicsit...:)

Andi írta...

A limonádét várod úúúúgy? Bármikor felszolgálom neked!

mazsolla írta...

hááát azt is, de főleg azért mert akkor már nyár lesz végre :) tudod, nekem a tavalyi elmaradt...:(

Andi írta...

igen! szegény!

endivia írta...

én is így szoktam gyümölcsöt menteni. de sajnos egy idő után beleszomorodik a jégtartóba (kvázi "elpárolog", ha ez nem teljes képzavar), úgyhogy sokáig nem lehet eltartani :(

Andi írta...

Tényleg? Mondjuk nálunk nem kell sokáig elállnia, de amúgy át szoktam tenni egy zárható dobozba, mert zavar, hogy fedetlenül kószál a jégtartó a húsok között.

csincsilla írta...

zseniális! nagyon szépek.
ezekben a jégkockatartókban nagyon csinos bonbonokat tudnál csinálni, ha szeretnéd a csokit!

Andi írta...

Igen, a bonbonokra már gondoltam én is, de nem szeretem annyira, hogy nekiálljak macerázni vele. Pedig rengeteg marcipánom is van.