2010. április 10., szombat

Tepertőkrém

Ez itt a jelenlegi kedvenc, a megunhatatlan, a legfinomabb... És még sorolhatnám a jelzőket. Kb. 2 hete tepertőkrém-lázban égünk, amióta Dávidéknál krémes-partit tartottunk (ez lesz a következő bejegyzésem témája) és Bee többek között ezzel várt minket.

Gondoltam, ezt is felteszem, bár a képek miatt lehet hogy most is kikapok mint a körözöttnél. :)
Nem tehetek róla, hogy ronda. De viszont nagyon finom!


Hozzávalók (Bee receptje alapján):
- 25 dkg tepertő (bőr nélküli, nem túl száraz)
- 1 kis fej lilahagyma
- só, bors
- 2 evőkanál mustár

A tepertőt húsdarálón ledaráljuk, a lilahagymát nagyon apróra felvágjuk. Ez utóbbi a türelmetlenségem miatt nem szokott sikerülni, annyira várom, hogy elkészüljön és ehessek belőle. És van amikor közepes fej hagyma kerül bele, nem kis fej, de mi jó hagymásan szeretjük.
A hozzávalókat jó alaposan összekeverjük, sót és borsot ízlés szerint tegyünk bele.

Azonnal felfalhatjuk az egészet, bár egy nap hűtőben pihentetés után még finomabb. :)


5 megjegyzés:

Andi írta...

Nem kaptál ki! Csak megjegyeztük, hogy érdekes a második kép! :-) Általában ami finom, az nagyon ronda is. Ez a töpörtyűkrém nagyon finom lehet! :-)))))

Mari írta...

Én teszek bele két főtt tojást megdarálva és egy pohár tejfölt is, jól kikeverem így könnyebb lesz és finomabb:)

Andi írta...

Jó ötlet Marika! Köszi!

csincsilla írta...

izgatónak hangzik ez a krémes parti, nem bírjuk sokáig, lyukas lesz az oldalunk, várjuk a beszámolót!

Bea írta...

Ismerem azt a változatot is, Marika. :) Győri ismerőseinknél ettem olyant (Imi volt kollégájának a szüleinél) házilag készített tepertőből. Aztán egyszer néhány napig nálunk aludt Robi és megkérdezte, mivel tartozik, én meg rögtön mondtam, hogy hozzon nekünk anyukája-féle tepertőkrémet. Kaptam is, jó nagy adagot. Imádtam. :)