2010. április 6., kedd

Kaszinótojás 2.

Ismét egy különlegesség:) És ráadásul már az Andi is rég feltette, de nekem is muszáj, mert egyrészt Rebeka csinálta, némi szóbeli segítséggel, de teljesen egyedül, és ő csinálta róla a szép fényképet is (legalábbis azt hiszem).
Nagyon szeretjük, és mégis, valahogy csak évente egyszer, húsvétkor készül, nem is tudom, miért, egyszerű is, nem is drága, lehet, hogy szaporítani kéne:)
Kicsit másképp készítjük, mint az Andi, legalábbis amit a dizájnt illeti, a főtt tojásokat nem félbevágjuk, hanem csak az alját vágjuk le egy kicsit, hogy ki tudjuk emelni a sárgáját, szóval majdnem egy egész tojást töltünk meg (és ez sem ok nélküli, így jóval több elfér egy tálban:)), és mindig franciasaláta-talpra ültetjük (borsó, répa, alma, uborka tartármártásban, kb.). És a tölteléket egy kis tormával is ízesítjük, ha már húsvét van (ellenben nem teszünk bele vajat).

Hozzávalók:
- 20 darab kemény tojás
- vagy félkilónyi kész franciasaláta
- majonéz
- tejföl
- só, bors, mustár, cukor, torma

A főtt tojások alját levágjuk, a leeső főtt fehérjét belevagdaljuk a franciasalátába. A sárgájukat kiszedjük, és egy tálban krémesre dolgozzuk pici sóval, némi cukorral, mustárra, tormával, majonézzel, esetleg egy kis tejföllel lehet lazítani.
Egy nagy tál aljába simítjuk a franciasalátát, megtöltjük a tojásokat, és sűrűn ráállítjuk a salátára. Híg tartárt csinálunk, azaz összekeverünk 1-1 arányban majonézt és tejfölt, ha túl sűrű, akkor egy kis tejjel hígítjuk, és nyakon öntjük vele a tojásokat.
Kis répával, petrezselyemmel, retekkel, ezzel-azzal, amit találunk, díszítjük.

És Rebeka nem csak főzött, hanem fényképezett is, ennyire cuki képeket csinált a cuki, dagi, nagyon fotogén cicánkról:


3 megjegyzés:

Andi írta...

Ez a cica egyszerűen fantasztikus! Pont ilyent szeretnék, ha már nem Norcika az.

És miért nem próbáltátok ki most a főzött majonézt????

csincsilla írta...

igen, én is pont ezt kérdeztem magamtól! a kapkodás és az állandó szervezetlenség és időhiány nem mentség rá. jövő húsvét előtt figyelmeztess, légy szíves!

Bea írta...

Úgy látom, te is úgy vagy a tojással mint én. :) Nem szeretem. Csak bizonyos módon elkészítve. A kaszinótojás nekem is nagy kedvencem, de még soha nem csináltam. Most azzal a tállal meg tudnám enni, amit Rebeka lefotózott.