Hozzávalók:
- 40 dkg gomba
- 60 dkg burgonya
- 50 dkg vegyes leves zöldség
- 2 dl tejföl
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 evőkanál olaj
- 1 evőkanál ételízesítő
- pirospaprika
- 1 teáskanál liszt
- só, bors
A szalonnát apró kockákra vágjuk és fazékba tesszük. Az olajat ráöntve kiolvasztjuk a zsírját. Hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és kevergetve üvegesre pirítjuk.
A tűzről lehúzva gyorsan belekeverjük a pirospaprikát, majd ráöntünk 2 evőkanál vizet. Visszahúzzuk a tűzre, felforraljuk.
Ezután beletesszük a megtisztított, szeletekre vágott gombát. Sózzuk, borsozzuk, kevés ételízesítőt is adunk hozzá és fedő alatt félpuhára pároljuk. Hozzáadjuk a felkarikázott zöldséget és a kockára vágott burgonyát. Felöntjük vízzel, felforraljuk majd kis lángon puhára főzzük a zöldségeket.
Amint megpuhult minden, a tejfölben simára keverjük a lisztet és behabarjuk vele a forrásban lévő levest. Még 5 percig főzzük és forrón tálaljuk.
Sajnos nem volt szerencsém megkóstolni, de nagyon szimpatikusnak tűnik. Biztosan meg fogom csinálni. Annyi leves receptje került már fel a blogra, mégis mindig bajban vagyok, amikor azon gondolkodom: milyen levest főzzek? :)
2 megjegyzés:
Hát igen, ez ölég jól hangzik, megcsinálhatnád!
igen, szerintem is, és rögtön küldhetnél is egy tányérral:)
Megjegyzés küldése