2009. május 4., hétfő

Anyák napi meglepetéseim a gyerekektől


Bár már nem akartam több kaja nélküli bejegyzést írni mostanában, de nem hagyhatom szó nélkül a fiamtól kapott anyák napi ajándékomat. Este elment a barátjával borozni és beszélgetni, és amikor éjfélkor felhívtam, igencsak feldobott állapotban mesélte, hogy milyen jó helyre keveredtek: a Millenáris Parkban borfesztivál volt, és annyira finom bort ittak (fent látható az üvege, a neve pedig igen vicces: Dorombor), és nekem is ott kéne lennem, mesélte lelkendezve. Még vártam rá egy kicsit, talán hajnali egyig, de nem jött, így hát lefeküdtem.

Mindenki ismeri az érzést, amikor nem teljes otthon a létszám, az ember óránként felébred, ellenőrzi, hogy hazajött-e már mindenki. Bár tudtam, hogy ilyen bulik után gyalogolni szokott hazáig, azért csak egyre jobban aggódtam, és hajnali fél ötkor megint rácsörögtem, hogy él-e még? Azt mondta, igen, itt van az utcában és a kertemet csinálja.... Ezután megnyugodtam, és szerettem volna aludni legalább egy picit, de ez persze nem sikerült, hallottam amikor hazaért, motoszkált, majd lefeküdt. Reggel az asztalon találtam egy üres boros üveget, ami az egyik ajándékom, meg egy szép levelet, hogy "Boldog Anyák Napját! Nézd meg az ibolyát! T."


Úgy indultam tehát dolgozni, hogy vittem magammal félliteres flakonban vizet, hogy szegény árva ibolyát jól belocsoljam átültetés után, és még törtem is a fejem, hogy vajon honnan szerezte, és az ibolya exgazdájának mit fogok majd mondani, ha észreveszi mondjuk kutyasétáltatás közben, hogy a virágja átköltözött hozzám. Lementem, kerestem 10 percig a kertecskében az új lakót, de sehogy se találtam. Már azt gondoltam vak vagyok, amikor elbattyogtam az orgonáimhoz, és ekkor láttam meg, hogy Ferenk orgonája körbe van rakva dísztéglákkal, ahogyan szerettem volna (és ahogyan az Ágitól és Héditől kapott orgonát már megcsináltuk)! Annyira örültem!!!

Hát ez az őrült gyermek, ezeket az iszonyúan nehéz téglákat hazahordta nagyon-nagyon messziről, egy elhagyatott építkezésről, mindezt hajnali 3 és 5 között, és szépen kirakta az orgona köré! (Mesélte, hogy épp nagy fekete kapucnijában, kicsit imbolyogva a boroktól, rakta ki a hátizsákjából a téglákat, amikor megjelent az egyik szomszéd ... de nem mert hozzászólni! :-))) Kétszer fordult velük és el tudom képzelni, hogy milyen nagy munka volt a szállítás! Teljesen bolond! Ez abból is látszik, hogy az orgona nevét nem sikerült eltalálnia, de így még nagyobb volt a meglepetés!


Ezt a gyönyörű piros tulipánt pedig Vikitől kaptam (kereszt)anyák napjára, annyira jól néz ki az asztal közepén, hogy öröm ránézni! Mazsitól pedig felmentést kaptam a vasárnapi futás alól (kereszt)anyák napja alkalmából! Fantasztikus gyerekek ezek!

15 megjegyzés:

mazsolla írta...

:D:D:D Megnéztem volna azt a szomszédot!!!!! Toma...menőőőő

Anci írta...

Ez annnnnyira édes! Elképzeltem az egészet... :)

Bea írta...

:):) Ibolya...De aranyos! Hiába, vannak még jó gyerekek..Egyre ritkábbak, de neked szerencséd van, Andi. És neked is Tata! ::D

Andi írta...

Hát igen, én is csak elképzelni tudom, hogy volt, egészen addig, amíg elkezdtem keresni az ibolyámat...
Nagyon jó gyerekek, tényleg szerencsénk van velük!!! :-) (TI MOST NE FIGYELJETEK IDE! >:| !!)

mazsolla írta...

éééééés végre lehullott a lepel!!!

tata írta...

hülye homér!
gyönyörű lett a ferenk ibolyája! ő is örült neki! :) télleg!

segebaga írta...

Kedves Olvasók-Írók! Ha látnátok, hogy hogy szokták ezeket a rendes györekeket csépelni egy-egy Ferenk koncerten. Csak lássam meg még1szer, kapnak tőlem ezek a szülők!!

csincsilla írta...

annyira édes! nem is gondoltam, hogy ezt a jelzőt lehet használni egy ekkora fiúgyerekkel kapcsolatban:)

Mazsolino írta...

:))))))))

Andi írta...

Mazsolino, te tudtad, hogy lehet édes egy ekkora fiúgyermek?

viki írta...

minél nagyobb annál édesebb :)

tata írta...

perverz vagy viki! :)

segebaga írta...

Anyja lánya :)

Bea írta...

Én nem értem: mire is gondoltál, Viki? :D

viki írta...

én csak annyit mondtam, hogy minél nagyobb egy fiúgyermek, annál édesebb :)! a többire tik gondoltatok :)!