2009. május 3., vasárnap

Virágok Anyák napjára - minden anyukának


Ezt a gyönyörű kis dáliát viszem Anyák napjára ma anyunak, remélem örülni fog neki! Annyira szép, hogy vennem kéne magamnak is egyet az erkélyre!

Itt van a piros muskátlim. Amikor vettem, csak egy virága volt, most meg már három!


Áááá, igen, ez az illatos lila petúnia, esténként betölti illatával az egész erkélyt, sőt, árad be a szobába is! Nagyon szeretem.


Nagyon szép ez a sárga virág, és bár kétszer elmondattam a piacon az eladóval, hogy mi a neve, mire hazaértem, elfelejtettem. Ontja a virágokat!


Ezt a szép lila virágot pedig Micikétől kaptam, együtt vettük egyszer az irodába két másik testvérével. Ott nem szeretett lakni, elszáradt, ezért megörököltem onnan, és kiültettem kettőt az erkélyládába. Az egyik sajnos nem élte túl, de ez a másik azóta is minden évben elkápráztat gyönyörű lila virágaival. Sajnos a nevét nem tudom, de megkérdeztem a piacon és azt mondták, évelő harangvirág (ha jól emlékszem :-)!)


A medvehagymát külön Csincsillának küldöm sok szeretettel! :-)


Új lakó a kiskertben a Feritől kapott lila és fehér orgona. Látszik rajta, hogy kiásás után pár órával már el volt ültetve új helyére, nem viselte meg különösebben az átköltözés. Engem viszont megvisel, hogy naponta ellenőrző szemek vigyázzák, hogy kellőképpen meglocsoltam-e őket! Még szerencse, hogy Hédi és Ági olyan messziről nem tud ellenőrzni!!! Vagy? [Kezd üldözési mániám lenni! :-) Nem is csoda!]

(Muszáj kiegészítenem ezt a bejegyzést, hogy megírjam, tesómnak már nem is elég, hogy engem ellenőriz Ferenk orgonájának locsolásával kapcsolatban, hanem ma ő maga személyesen 2 vödör vizet adott neki! Még a végén itt fog velem kertészkedni nyögdíjas korunkban!!!)


Ágitól és Héditől kapott színes margarétám is hamarosan virágozni fog, nagy örömet okozva nekem ezzel! Bár még nincs fényképem róla, az évelő len kék virágait is nemsokára megláthatom!


Ezzel a gyönyörű vakondtúrás tortával is készülök Anyák Napjára. Mivel most nem felejtettem ki belőle semmit, nagyon finomnak ígérkezik. Anyunál találkozunk: Mazsi, Viki, Tata! :-) Siessetek!


10 megjegyzés:

tata írta...

jó de hányra mennyünk?

tata írta...

nem kaptam meg a torta maradékját!!! brühühü

Andi írta...

Igen, miután két tepszi mézes krémessel távoztál...
Azért lásd kivel van dolgod, megpróbálok szerezni neked holnapra egy szeletet Tomától!

Hedvig írta...

Meseszép ez a bejegyzés, sok boldogságot minden anyukának. Csodaszép ez a bejegyzés. A mi eredeti helyen lévő színes margarétáink pont így néznek ki.

csincsilla írta...

hát, szépségesek!!! és nagyon köszönöm a medvehagymát (az igazit is, és a virtuálisat is), a hátralévő éveimben megpróbálok létrehozni egy kisebb medvehagymamezőt, talán még van hátra annyi, hogy egy 2*3 méteres terület megteljen:)

Bea írta...

Hú de szép itt minden! Főleg az a vakondtúrás torta ott a végén. :)

segebaga írta...

Drága Tesókám! Nagyon szépen köszönöm, hogy az összes anyukára gondoltál, az én anyum bittos nagyon imádna téged!! Köszönöm szépen, teljesen meghatódtam a gondolattól és a látványtól is. Imádlak!!! Köszi, hogy vagy az életemben!!!!

Éva írta...

Igen télleg szép itten minden, és neked is sok boldogságot anyák napjára!

Andi írta...

Csincsilla, azért osztottam el veled a medvehagymámat, mert majd a te ültetvényedből szeretnék én is élni egyszer!
Segebaga, de drága vagy!
Éva, köszi! Olyan, de olyan ajándékot kaptam Tomától anyák napjára, hogy egy külön bejegyzést fogok neki szánni ma este! :-)

segebaga írta...

Izgatottan várjuk :)