2009. május 13., szerda

Tavaszi zöldséges krém


Stahl Judit honlapján találtam ezt a szendvicskrémet és nagyon megörültem neki, mert így legalább egy kevés nyers zöldséget tudok magunkba tuszkolni. Igyekszem figyelni amúgy is arra, hogy mindennap együnk valamilyen gyümölcsöt nyersen, ne csak a jól megcukrozott befőttben vagy sütiben, de ez sajnos nem mindig sikerül. Sokszor győz a lustaság, nincs kedvem pucolni, megmosni, darabolni, vagy inkább innék egy pohár bort a jó kis fűszeres vacsora után, esetleg egyszerűen csak nem fér már több belénk, úgy teleettük magunkat. Egyszóval nem mindig sikerül egészségesen táplálkozni, de ma jó adag répát, retket és újhagymát betermeltünk. A répát és a retket vajon szeretik a mókusok?


Hozzávalók:

- 1 közepes répa
- néhány retek
- 1 csokor újhagyma
- 1 csokor snidling
- 20 dkg krémsajt
- 1 evőkanál olivaolaj (valamit mindig kifelejtek, most például ezt)
- só, bors, reszelt szerecsendió

A répát és retket a Micikétől tanult módon nem lereszeltem, hanem aprítógéppel felaprítottam, hozzáadtam a krémsajthoz. Pár szál újhagymát vékonyan felkarikáztam és ezt is beleforgattam a masszába. Jól összekevertem, majd egy kis csokor apróra vágott snidlinget szórtam bele. Sóztam, borsoztam, pici szerecsendióval is fűszereztem, újból összekevertem és már kész is volt.


Gyönyörű fekte szezámmagos kenyeremre halmozva retekkel, paradicsommal tálaltam. Ha hiszitek, ha nem, a gyermek csak úgy falta!


Persze nemcsak az olivaolajat felejtettem el, hanem krémsajtból is 20 deka helyett 10 dekát sikerült vennem, de sebaj, kipótoltam a hiányzó részt tejföllel, amitől sajnos nem volt elég intenzív az íze és nem volt elég sűrű a krém, de ennek ellenére majdnem mind elfogyott.

Nem véletlenül céloztam a bevezetőben a mókusokra! Bemutatom Marcsi új lakótársát és barátját, Misi mókust, aki most 5 hetes és egy napja van új gazdájánál.


Ez alatt az egy nap alatt már sikerült Marcsit megijesztenie, megnevettetnie, kizökkentenie gondolataiból csupán csak azzal, hogy kiszökött a ketrecéből és elkóborolt a fürdőszobáig, ahol is nagy fürdőszoba-torlaszolás és akciófilmbe illő jelenetek után sikerült őt elkapni, visszatessékelni a lakásába, majd végül egy szőlőszemmel szépen megnyugtatni. És Tata ezt az egészet már tegnap előre látta! :-)

15 megjegyzés:

mazsolla írta...

nagyon jól néz ki! és a mókus is:)

Andi írta...

köszi mazsi!
Misi olyan, mint egy rajzfilm-főszereplő a félrecsapott szépséges farkával (nem félreérteni!) és óriási szemével!

Andi írta...

És szeretném még külön felhívni a figyelmet a fülére is! :-) Nagyon cuki!

Andi írta...

Marcsi, vigyázz, hogy mit beszélsz a jelenlétében! :-))))

mazsolla írta...

csak nehogy elszökjön....:D

Bea írta...

Nagyon cuki móki! :)

A zöldséges krém pedig...nyami...úgy megenném. Maradt még? :)

csincsilla írta...

annyira, de annyira édi!!!! és nem unatkozik egyedül? mondjuk, nem szoktam soha mókuscsoportokat látni, csak szólóban láttam még:)

Andi írta...

Maradt egy kicsi, de azt már Mazsi einstandolta (a mi Mazsink) :-) Bocsi!

segebaga írta...

Cuku-muki! A fenevad, Marcsi nagyon vigyázz rá, ne hogy elkóricáljon, mondjuk az ablakon ki. És a kulcsot vedd el tőle (olyan kis okos fejecskéje van),bittos azzal hajtotta végre a kitörést :)

Marcsi írta...

A Misi móki okos nem úgy mint a gazdija:) nem zártam le az etetőt, s olyan pirinyó, hogy azon kifért:) tényleg rajzfilmfigura:) a zöldséges krém istenien néz ki:)

Marcsi írta...

Csincsilla, azt hiszem nem unatkozik:) engem riogat, mert folyton eltűnik a széna alatt:) én meg fekszem a ketrec előtt és lesem, hajlandó e már enni-inni?:)

mazsolla írta...

Bocsi Bea! :)

Bea írta...

Semmi baj, a Mazsikra nem tudok haragudni! :)

mazsolla írta...

*pislogpislogpislog*

Hedvig írta...

Szép kenyér, szép kaja.