2009. május 10., vasárnap

Cukkinis-sajtos pulykamellszelet zöldfűszeres barnarizzsel


Szegény cukkiniknek főszerepet szántam valamilyen kajában, de csak nem jött az ihlet, így hát egy szép pirosra sütött pulykamellszelet tetején végezték. Remélem nem sértődtek meg!


Négy szelet pulykamellet folpackkal letakartam, majd jól kilopfoltam. Sóztam, borsoztam és egy teflonserpenyőben egy kis olivaolajon mindkét oldalukat pirosra sütöttem. Áttettem a megsült húsokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd az előkészített cukkiniket is megsütöttem ugyanebben a serpenyőben. Az előkészítés nem volt más, mint megpucoltam és hosszában felszeleteltem két kicsi cukkinit, besóztam és pár percig állni hagytam. Papírtörlővel a sós cukkinilét letöröltem (volna, ha nem felejtem el), és a cukkiniszeleteket is szép pirosra sütöttem.

A hússzeletek tetejére egy kics szárított bazsalikomot szórtam, ráhelyeztem a megsült cukkiniket, a maradékot pedig a tepsiben szabadon maradt területen szépen elhelyeztem. Minden szeletnek a tetejét alaposan megszórtam reszelt sajttal. Betoltam a 180 fokos sütőbe és addig sütöttem, amíg a sajt gyönyörűen rá nem olvadt a hús- és cukkiniszeletekre.


Zöldfűszeres barnarizst főztem hozzá, ez amilyen egyszerű olyan finom: egy bögre barnarizst kicsit megforgattam olivaolajon, megszórtam vegetával, majd felöntöttem két bögre vízzel. Lassú tűzön megfőztem. Amikor elkészült, felaprítottam pár levél bazsalikomot, mentát, néhány szál snidlinget, egy csokor petrezselyemet és ezt a mennyei illatú fűszerkeveréket hozzáadtam a rizshez. Ecetes-cukros lével meglocsolt jégsalátát ettem hozzá. Nagyon finom volt, csak a cukkini kicsit túl sós volt, az agyam meg túl kicsi...

8 megjegyzés:

mazsolla írta...

Annyira jól néz ki!!! Én nem lennék megsértődve a cukki(í)ni helyében!! :)

Andi írta...

Jó, akkor megnyugodtam! :-)

csincsilla írta...

csatlakoznék az első hozzászólóhoz! a gyerek is evett belőle?

Andi írta...

Természetesen nem! :-) Neki pörkölt volt tarhonyával.

Éva írta...

Nekem meg a gombapörkölt!! brühühü!!

Andi írta...

Annyira szar volt? Szegény!
(Megsúgom, a pörkölt se sikerült, sőt ez a pulykamell se, tehát ezen a hétvégén semmise!)

Hedvig írta...

Jaj, ne írj ilyet, ez az étel tööööök jól néz ki. Megenném. Most.

Andi írta...

Köszi Hédi! Utána lehet jóóó sokat inni, tehát nem is rossz kaja!