2009. május 28., csütörtök

Super Chef


Legnagyobb meglepetésemre ezt a sipkát kaptam The Chef Vikitől, alig jutottam szóhoz az örömtől, amikor végigolvastam, amiket rólam írt: "annyira jó látni, mennyire igyekszik egy saját kis kertet létrehozni, ápolni, gondozni! S én tudom, mennyire vágyakozik egy kis házikóra naaaaaagy kerttel :-) Kertezés mellett viszont olyanokat rittyent, de olyanokat!" Nagyon meghatódtam és köszönöm!

Vikivel április 10-én ismerkedtem meg, amikor is olyan szépen írt tavaszi kiskertjéről. Ezt a bejegyzést legalább tízszer elolvastam egymás után, mert pont arról írt, amit én is elképzeltem magamnak a jövőben. Azonnal kommelteltem: van-e eladó telek ezen a fantasztikus helyen? Viki rögtön válaszolt, majd még azon a hétvégén e-mailben küldött fényképeket a közelükben talált eladó házakról, telkekről, meg persze a környékről, ami tényleg fantasztikus (most bánom már, hogy nem mentettem el azokat a képeket a gépemre), de sajnos azt is pontosítottuk, hogy ez a mesebeli hely nagyon messze van Budapesttől, tehát nekem nem igazán jönne be.

Kicsit csalódott voltam, de hogy lássa, nem haragszom, amiért nem közelebb lakik hozzám :-), és ha már így összefutottunk az éterben, elkezdtem nézegetni Viki receptjeit, sőt nemrégiben ki is nyomtattam párat, amiket szép sorban ki szeretnék próbálni. Mint tudjuk, tőle van a csokis perec és az Ötperces csokis süti receptje is, de várakozik még néhány! :-)

A sipka-szabályok szerint 5 bloggernek kell a sipkát továbbajándékoznom. Ez elég nehéz, mivel nem szoktam ugyanazokat a blogokat/bloggereket olvasni (kivéve Fűszeres Esztert, de ő már biztos kapott rengeteg sipkát), inkább csak a gyűjtőoldalon suhanok végig és ha megtetszik egy recept, azt esetleg végigolvasom, és vagy kinyomtatom, vagy beteszem a kedvencek közé, majd pedig vagy megcsinálom, vagy nem.

Ezért kicsit rendhagyó leszek, azaz felrúgom a szabályokat (természetesen), mert én nem 5 gasztrobloggernek, hanem az általam olvasott és ezért számomra 5 legfontosabb bloggernek ajándékozom a sipkát függetlenül attól, hogy főz-e vagy sem. Remélem, örülni fognak a szakácssipkának!!!

Elsőnek természetesen egyik bloggertársam: Csincsilla kapja (nem kell írásban reagálnod, ne aggódj!:-)). Minden érdekel, amit leír (és amit beszél), rengeteg receptjét kipróbáltam már és ezek majdnem mind olyanok, amit azóta is állandóan szerepeltetnem kell az étlapon. Legutóbbi próbálkozásom fokhagymás cukkiniraguja volt, és az első falat után tudtam, megérte éveket várakozni erre a receptre. Csak azt nem tudom, hogyan tudtam felnőni enélkül a kaja nélkül??? Nagyon finom, ki ne hagyjátok!

Második díjazottam pedig másik kedves bloggertársam: Bea lesz. Nem nagyon értem, hogyan tud egy ennyire fiatal nő ilyen jókat főzni? Ma pédául megfőztem a pásztortarhonyáját és annyira finom volt, hogy még Toma is falta! Biztos többször elő fog nálunk fordulni ez a kaja is! Köszönöm a receptet! Kár, hogy nem ismeritek őt személyesen, mert amellett, hogy jól főz, jól ír, egy igazi kis tündér, akihez ha beugrasz öt percre, biztosan órák múlva veszed észre, hogy még mindig nem indultál el haza, annyira jól érzed magad nála. Mindenki fontos neki! Nekem (és kis családomnak) pedig ő :-)! Amúgy ma van a szülinapja, és ezúton szeretnék nagyon boldog szülinapot kívánni!!!

(Csincsilla, rólad csak azért nem írtam, hogy tündér vagy, mert félek, nem állnál velem szóba soha többet! :-D)

Harmadik díjazott blog a Mazsollafotók, amit Mazsi ír, vagyis szerkeszt, gyönyörű saját készítésű fotókkal örvendeztetve meg minket. Sokszor ajánlottam már az ő fotóit, sőt Ági az egyik, Ori-cicáról készült fotóját tette ki e gépére háttérnek. Reméljük a vizsgák után több új kép is felkerül a blogba! Sok finomságot főztünk már együtt és remélem fogunk is hamarosan! Úgy érzem, ő lesz legnagyobb versenytársunk a jövőben...

Negyedik díjazott az Amatőr kerti napló amit Hédi és Ági írnak. Igaz, ők nem főznek, hanem ketészkednek, de nincs olyan nap, hogy ne kattintanék rá a blogjukra. Hédi a virágoskert, Ági pedig a konyhakert mindenttudója. Kérdezzetek tőlük bátran, tényleg a kisujjukban van a szakma! Már eddig is sokat tanultam tőlük, nem beszélve arról a sok örömről és gyönyörűségről, amit azok a virágok nyújtanak számomra, amiket tőlük kaptam! Remélem, még sokáig fognak írni, mert rengeteg tanulnivalóm van, mielőtt kerttulajdonos leszek!

És az ötödik szakácssipkát Bea férje, Imi kapja. Szerencsére Imi szokott főzni, méghozzá remekül, nemrég egyik tésztareceptjét én is kipróbáltam és nagyon ízlett mindannyiunknak! Még azoknak is, akik esetleg lustaságból nem kommenteltek rá!

Időhiány miatt csak őket szoktam olvasni, na és persze Fűszeres Esztert és a Házias konyhát, tehát esetleg viszontdíjazhatnám Vikit? :-D Na jó, akkor ő is kap tőlem egy sipkát! Köszönöm Viki, nagy örömet szereztél vele, Micike barátnőm még meg is hatódott attól, amit írtál rólam, és ez így van jól! Ezért külön köszönet jár! :-)

Hűha, megint túl sokat írtam, ki fogok kapni Csincsillától! De akkor visszaveszem a díját!

8 megjegyzés:

mazsolla írta...

egész zavarba jöttem:):)

Andi írta...

jaj de jó! :-)

csincsilla írta...

nem-e lehetne-e kiosztani egy hatodik sipkát (ha már úgyis felrúgtad a szabályokat) a Bea apukájának???? ja, meg persze van egy irtó szorgalmas, ráncos orrú kis töpszli kukta, aki szintén kimaradt a szórásból:)

Bea írta...

Hűűű....nem is tudom, hogy köszönjem meg Andi! (pirul, pirul)
Nagyon aranyos és imádnivaló vagy!
Igaza van Vikinek, te tényleg megérdemled a sipkát.

Díjazott társaimnak pedig gratulálok! :)

Imi(bográcshős) írta...

Köszi Andiii :) :) :)!!!!!!!
Attól,hogy nem viszem túlzásba a kommenteket figyellek Titeket mindig :)
Kár,hogy a hétvégén nem tudtok jönni...De Bea biztos felteszi milyen volt :)
Hajrá Mazsolla az új generáció..

Hedvig írta...

Kedves Andi!
Most mindketten itt ülünk a gépem előtt, mert tüsténtmost áthívtam Ágit a hírre. Nagyon köszönjük a megtisztelő bizalmat. Igazán meglepődtünk és meghatódtunk, hogy ilyen elismerésre vált méltóvá az egymás távszekírozására kitalált blogunk. Sok puszi és sok receptet kérünk, ugyanis azok a napi ihlet percei./Hédi voltam./
Nagyon meghatódtam a díj láttán. Nem gondoltam volna, hogy két hónapja sokszor idétlenkedésbe és cukkolódásba torkolló bloggerkedésünket tényleg értékeli is valaki. Szívből köszönjük! (Annyira nem is tértél el a továbbküldési szabálytól, mert sikerült egy pudingos eper-cseresznyetortát sütnöm, képzeld el! Nem lett se égett, se lapos.) Sok puszi és gratuláció többi "sapkatársunknak"!

Andi írta...

Ági, kérem a receptet! és Gratulálok, hogy jól sikerült a torta!
Csincsilla, kiegészítem, nagyon igazad van!!!
Hédi, örülök, hogy örültök! és köszi mindent!
Bea, Imi, nagyon várom azt a bejegyzést a hétvégi bográcshős-kalandról! :-)

Ági írta...

Semmi különleges: kakaós piskóta, pudingos krém, házi cserkó és eper, házi málnazselé egymáson. Sikerült, de én annak tulajdonítom, hogy nemrég vettünk egy új sütőt, és sokkal jobb, mint amiben az elfuserált sütijeimet, kenyereimet csináltam. Még egyszer köszönjük a díjat! :-)