2009. május 4., hétfő

Spenótos tészta


Na gyorsan rakok fel valami ételt is, mielőtt még lázadás tör ki az olvasók között, amiért csak írok, de nem főzök! Mostanában körülöttem elég sokfelé készült spenótos tészta, többek között Micikénél és tesómnál is, de egyiket se sikerült megörökíteni. Micike tésztájából kaptam is egy adagot, de annyira éhes voltam, hogy elfelejtettem lefényképezni, pedig nagyon finom volt!

Ez a spenótos tészta akkor készült, amikor Zsófi végre itt járt látOgatóban Pécsről, és azt hiszem, ez volt a búcsúebéd, Éva készítette. A spenótot a szokásos módon elkészítette: a spenótot egy pici olajon és nagyon pici vízzel megfőzte, és amikor kész volt, a turmixgépben egy tejbe áztatott kiflivel (amiből nem kell kinyomni a tejet), leturmixolta. Megsózta, majd egy pici olajon egy gerezd fokhagymát dinsztelt és arra kiszedte az összeturmixolt spenótot. A tésztát kifőzte, ráöntötte az elkészült spenótot és megszórta reszelt parmezánnal.

Zsófinak annyira ízlett az ebéd, hogy azt tervezte, hazaérkezésekor ő is elkészíti párjának, Krisztiánnak. Nem tudom, végül lett-e ebből valami?

4 megjegyzés:

Bea írta...

Én nem lázadozom, ha csak írsz, nem főzöl, mert néha kell egy kis pihenés is, meg különben is olyan jókat írsz! :)
De azért ez a spenótos tészta elnyerte a tetszésemet!

Andi írta...

Köszi Bea, bíztass csak! :-))))

Éva írta...

Igen igy volt, de annyi még hogy közepesen meleg sűtőbe kell tolni az egész flancot úgy kb. 20 percre, hogy összesüljön!! A képen még sütés előtti a pillanat. A fokhagymát meg együtt főztem a spenót levélkékkel (8-10perc) majd együtt turmixoltam őket össze a tejbe áztatott kijli haverjaikkal!!

Andi írta...

Köszi a kiegészítést! Majd várom a többi képet és receptet!!!!