2009. május 2., szombat

Dióval és juhsajttal töltött rántott csirkemell


Mazsi találkozott egy étteremben ezzel a finomsággal, és annyira lelkendezve beszélt róla, hogy én is megkívántam, ezért pontos instrukciói alapján el is készítettem. Nekem ugyan nem jött be annyira a dió a hússal, nyilván szokás kérdése ez is, de azért valahol mélyen értem, mitől ízlik annyira Mazsinak: a dió összeolvadva a sajttal, rendkívül jó párosítás.

Egy csirkemellet a vastagabbik felénél kezdve elfeleztem úgy, hogy nem vágtam át teljesen. Széthajtottam és egy darab folpackkal letakartam, hogy ne fröcsköljön, majd alaposan kilopfoltam. Sóztam, borsoztam, megszórtam egy kávéskanálnyi finomra őrölt dióval.


A kilopfolt szelet egyik felére juhsajtdarabokat fektettem,


majd ráhajtottam a másik felét és két hústűvel jól összetűztem. Bepaníroztam, ahogy szokás: először lisztbe hempergettem majd tojásba mártottam és végül jól beleforgattam a zsemlemorzsába, majd megismételtem a tojástól kezdve a műveletet, hogy jó vastag bundája legyen, hátha vissza tudja tartani az olvadozó sajtot. Kívülről már nem sóztam meg, mert én a Boritól tanult módon úgy szoktam panírozni, hogy nem a húst sózom be, hanem a tojásba teszek jó nagy adag sót.


Forró olajban mindkét oldalát szép pirosra sütöttem. Tálalás előtt eltávolítottam belőle a hústűket, és kettévágtam a csomagot. Gyönyörűen folyt kifelé a zsebecskéből az olvadt diós-sajtos töltelék.



Nekem nagyon szokatlan volt a dió a hússal, mert még sohasem próbáltam, de nyilván meg lehet szeretni ezt is, mert egyáltalán nem rossz! Köszi Mazsi a receptet, nem bántam meg, hogy kipróbáltam, mert érdekes és különleges volt!

11 megjegyzés:

mazsolla írta...

nekem nagyon nagyon ízlet!!! lehet hogy ez egy új szakaszt nyit meg az életemben??? ;)

Andi írta...

Mármint milyen új szakaszt? hogy mostantól szeretsz majd enni? :-)

Andi írta...

és nem fogsz válogatni?

mazsolla írta...

nem válogatok soha többé!! :D

Bea írta...

Tök jól néz ki, csak kár hogy nem szeretem a juhsajtot :( De gondolom, másféle sajttal is meg lehet csinálni.

Hedvig írta...

Ez olyan vasárnapos - vendéges, pasielkápráztatós kaja. Amint alkalom lesz, kipróbálom.

Ági írta...

A lelkem elgyengült a látványon... Legszívesebben AZONNAL megcsinálnám és befalnám, ha tehetném... MOST!!!!!

Andi írta...

Látom, szeretsz enni te is! :-)

Éva írta...

Hát ez csodálatos! Én is csak az előttem szóló szerint szólhatok!! Milyen jól néz ki úristen, és milyen finom lehetett!! A dió és a sajt összeolvadva!! ISTENI!!

segebaga írta...

Legközelebb mazsolával csináld, persze ne az élővel :)

Andi írta...

Ajánlotta, hogy átjön segíteni, de nem tudtuk összehozni :-)