2009. május 9., szombat

Gombapörkölt


Ez egy nagyon gyors és egyszerű kaja, csak azért került most az asztalunkra, mert múlt héten nagybevásárláskor vettem egy jó adag gombát, amit mindenképpen fel akartam már használni mielőtt kiöregszik. Nekem ez most nem sikerült tökéletesre, de egyszer Éva főzött itt nálam gombapörköltet, amíg mi Annával szélesmetéltet gyártottunk a tésztanyújtó és -vágó gépemmel, és az valami isteni volt, utánozhatatlan!


Egy fej hagymát olivaolajon megdinszteltem, megszórtam piros paprikával és rádobtam a kb. fél kiló felaprított gombát. Sózás és borsozás után, kis ideig pároltam, adtam hozzá egy fél deci házi paradicsomlét, majd felöntöttem vízzel. Amikor megfőtt, kábé 1 deci tejszínt, 1 deci tejfölt és 1 evőkanál lisztet kézi habverővel simára kevertem, és ezzel besűrítettem a gombapörköltet.


A nokedli pedig úgy készült hozzá, hogy 2 tojást, 20 dkg lisztet, 2 dl tejet és pici sót robotgéppel jól kikevertem, majd ez a csirizszerű tésztát forró sós vízbe szaggattam. Amikor feljönnek a nokedlik a víz felszínére, már le is lehet szűrni. (Ha a mélyhűtőből vesszük elő a nokedlit, mint most én, akkor közepes fokozatra kell kapcsolni a mikrót és csak finoman lehet felmelegíteni, mert különben ehetetlen lesz.)

4 megjegyzés:

mazsolla írta...

júúúúújdemegkívántam:):) nagyon guszta!

Andi írta...

pedig nem volt igazán finom, de lehtett volna! :-)

mazsolla írta...

de legalább jól néz ki:)

Andi írta...

igen, legalább!