2008. szeptember 10., szerda

Belvárosi séta

Ma szabadnapot vettem ki a befőzésből és unokatesómmal elmentünk a belvárosba sétálni. Néhány érdekes és szép helyet akart nekem megmutatni, sőt ígéretet kaptunk egy finom ingyenkávéra, amit sikerült is "behajtani".


A Deák téren találkoztunk és elmentünk a Vörösmarty térre, hogy megnézzünk egy szép giccsboltot. Nagyon különleges árukészlete volt, de mégis a legkülönlegesebb az iszonyúan dagadt, soha nem mosolygó, foghegyről válaszoló eladónő volt.

Sokan eszembe jutottatok, szinte mindenkinek tudtam volna ott ajándékot venni. Ezt a szép ruhát, ami a kirakatban volt, például jól el tudnám képzelni tesómon, vagy Marcsin (lehet, hogy megveszem mégis magamnak, hogy fel tudjam venni akkor, amikor majd munkaruhának kötelező lesz a miniszoknya meg a sort):















És ezt a röfis locsolókannát szívesen megvettem volna Csincsillának, a virágcsokrot pedig Micike esküvőjére képzelem el :-)
















Ilyen szép ajtódíszek is voltak, bármelyikünk ajtaján jól mutatna, de leginkább Sebénél és Csincsillánál látnám szívesen, mert onnan nem tudják lelopni az ajtóról egyrészt azért, mert kertes házban laknak, másrészt pedig a vad házőrző kutyusok miatt.
















További gyönyörű ajtódíszek és a sok-sok csodálatos békakirályfi:
















A boltból kilépve visszasétáltunk a Deák térre, onnan a Király utcába, hogy megkeressük a Király utcát a Dob utcával összekötő épületegyüttest, a Gozsdu udvart. Ez a több, mint százéves, lakásokból és üzlethelyiségekből álló épületegyüttes három vagy négy belső udvarral, most lett gyönyörűen felújítva. Éva mindenképpen látni akarta. A táblát azért fényképeztük le, mert a második bekezdés románul van, a harmadik pedig magyarul, de olyan vicces hibák vannak benne, hogy nyilvánvaló, nem magyar ember fordította. Felnagyítva a képet jól látszik a szöveg, aki tudja, ellenőrizze :-)































A csodálatosan felújított épületegyüttes megtekintésén kívül volt még egy nyomós ok, amiért eljöttünk ide, mégpedig ettől a szép fiútól meghívás egy finom kávéra, amiből ez a gyönyörű és nagyon finom, pont jó meleg, pont jó édes (stb.) melanzs lett. Alul a csodás, aranyszínű méz, fölötte a finoman felhabosított meleg tej, rajta a kávé és legfölül a tejhab ... mennyei volt!















Ezután a kis pihenő után folytattuk utunkat, az Astoriánál megkerestük a Magyar utcában a török hentest, amiről más gasztroblogokban olvastam, hogy Budapesten az egyetlen ajánlott hentes. Innen továbbsétáltunk a Kálvin tér felé, majd a Ráday utcában kötöttünk ki, ahol sok különleges helyet láttunk/látogattunk meg.















A Rádayn felsétáltunt egészen a Petőfi-hídig, felszálltunk a 2-es villamsora és elzötyögtünk vele a Soroksári útra. Itt várt minket Éva finom ebédje, a Pécsen termett isteni zöldségekből készült zöldbableves és tökfőzelék (virslivel):















Természetesen desszert is volt, Évánál az mindig van, mégpedig savanykás nektarin betakarva puha, édes babapiskótával és mindezek tetején tejszínes joghurt. Nagyon finom ebéd volt! És milyen jó volt, hogy Éva ilyen előrelátó volt: hulla fáradtan és éhesen érkeztünk meg hozzá hosszú sétánkból.

12 megjegyzés:

Névtelen írta...

remélem az ajándékhalmazból nekem azt a fiúcskát választottad!!!;)

Andi írta...

persze, hazahoztam és becsomagoltam! bármikor jöhetsz érte :-)

Névtelen írta...

Mindenkit meghív kávéra, vagy vinni kell téged is magunkkal? :D

Névtelen írta...

Na milyen a volt bérlőcském?? Ügye édes, Gyuri tényleg egy cukorka, csak a helyet ahol lakik nem szabad meglátogatni mert nincs ideje takarítani és szinte semmire maga-körül. Szóval tönkreterszi egy pillanat alatt a környezetét. (ami jelen esetben az én tündérré vált anyukám lakása) Tök jó volt a belvárosi sznob körút milyen szerencse, hogy tegnap szép idő volt és nem ilyen borongos-esős mint ma.
Köszönöm, hogy eljöttél Andi.

Andi írta...

Csak Évát kell vinni magaddal, akkor meghív :-)!

csincsilla írta...

Annyira irigykedem! Én is szeretnék ilyen fantasztikus helyeken sétálni, és török hentest nézni (milyen volt?)!
És kóficka és zsuzsika külön köszönik a vad házőrző megnevezést, ezért taposnak már évek óta!

Andi írta...

A török hentes? Nagyon szépen tartotta a húsokat, egyenként be voltak csomagolva folpakkba, de elég kicsi volt a választék, lehet, h rosszkor mentünk. Sok-sok előre elkészített, gyönyörűen becsomagolt, gusztusos, pácolt, felfűzött husi is volt, úgyhogy összességében tetszett, a húsok szépek voltak, csak nagyon-nagyon kevés (marha 5db, báránycomb 4 db). Biztos lehet rendelni. Árakat nem néztem, bocs!
És mit szólnál a röfis locsolókannához?

csincsilla írta...

A röfis kanna meg maga az álom. Épp ma volt róla szó angolon, hogy ki mire vágyik még a halála előtt, én speciel egy röfire. És ha már nem élőre, akkor pont egy ilyen cuki kis kannára. Ezzel locsolgatnám a mégnemtudomhollesz házunkban a paradicsomjaimat :)

Névtelen írta...

Éva legközelebb énis mennék belvárosi sétára!!!sok szabadidőm lett a fősuli óta!!!:D

Névtelen írta...

Zoknika is belepirult a "vadházőrző" titulusba, de megígérte, hogy kicsit vérmesebb lesz. De ma lebukott, fűvel-fával hetyeg a kerítésnél. Egy simiért eladná még az ajtódíszt is :)
De valóban gyönyörűek!!!
Sütikém meg nagy pajtiságban volt a hentessel. Igaz ez még kölökkorában és lehet, hogy akkor még nem volt török :)
Legközelebb jó lenne, ha nem hagynátok ki bennünket!!!!

Névtelen írta...

Mazsika, ennyire tetszett a tejeskávé? Szivesen megyek veled sétálni bármikor. (De nálam itthon is van ám ilyan finom kávécska.) Láttad a gyönyörű képet amit csináltam rólad a szülinapon??

Névtelen írta...

hát igen, mit ne mondjuk, elég jól nézett ki a tejeskávé! csak picit fijatalka! :)