2008. szeptember 28., vasárnap

Csokis piskótatekercs


Ez a hétvége nem a főzőcske jegyében telt, kicsit túl sok mindent terveztem be. Még arra se volt időm, hogy kiheverjem a jazzgardenes bulit! Így hát ezen a hétvégén más tollával ékeskedem, azaz lopott cuccokat teszek fel a blogba.

Anyunál voltunk ma Tomával, segíteni mentünk lehordani a lomtalanításhoz a lomokat és anyu ezzel a finom csokis tekerccsel várt minket. Gyorsan elkértem a receptet, hogy legalább ennyit írhassak ma:

Hozzávalók a piskótához:
  • 6 db tojás
  • 6 kanál cukor
  • 6 kanál liszt

Szétválasztani a fehérjét a sárgájától, a fehérjét egy edényben felverni, hozzáadni verés közben a 6 kanál cukrot, majd a tojás sárgáját egy tányérból egyenként belepotyogtatni. Ezután még verni kell tovább, majd végül 6 kanál lisztet finoman, fakanállal hozzákeverni.

És itt kettéválik a recept, mert nem mindegy, hogy piskótatekercs lesz-e belőle, vagy csak két szelet között csokikrém. Ha kockákra vágva lesz, akkor egy közepes tepsiben 25 percig sütni előmelegített sütőben, közepes hőfokon. Ha tekercs lesz belőle, akkor nagy tepsiben (a sütőnek a tepsijében) kell sütni, és mikor megsült, még melegen egy vízzel megspriccelt konyharuhával fel kell tekerni.

Anyu még felhívott, hogy azt ugye nem kell mondani, hogy a tepsit vagy ki kell bélelni sütőpapírral, vagy ha az nincs, vajjal ki kell kenni és belisztezni? De kell mondani! Hát honnan tudjuk, főleg majd a kisunokám honnan fogja tudni???

Csokikrém:

15 dkg Rámát porcukorral és kakaóporral kikeverni, majd hozzáadni egy deci tejből és 2 kávéskanál lisztből főzött besamelt. Habosra keverni, ha kihűlt a piskóta, félbevágni és meg kell kenni a csokival.



Anyu a sütik mellé még ezeket az ajándékokat csomagolta, és amikor hazaértem, még telefonon megkérdezte, hogy Mártinak elvitted a sütit?


Ez 3 üveg nagyon jó minőségű extra szűz olivaolaj és 4 csomag Pischinger ostya (2 mogyorós, 2 mandulás). Még nem döntöttem el, hogy mit viszek be holnap a tesómnak...

8 megjegyzés:

Névtelen írta...

egy mogyorós, egy mandulás, egy extraszűz! én má eldöntöttem.

Andi írta...

én döntök, mert nálam van a cucc!

Névtelen írta...

a szaros szarjé? csak semmi cicó!

Andi írta...

Nyomja meg a piros gombot és VISZLÁT!

Névtelen írta...

hát én vezettem? mondd meg, hát éééén vezetteeem?

Andi írta...

na ide figyelj, te kis gambó! nem kapsz két pofont, ha ...

Névtelen írta...

Tudom, hogy ez egy hangulatromboló bejegyzés lesz, de én nem szeretem ezeket a vajas-csokis piskótákat. A magyar cukrászoknak sikerült ezt a fajta édességet megutáltani velem... (nem tartom kizártnak, hogy jelen példány finom) de ha választani lehet én mást választok... (PL KLAFUTI) Bocs Kismama..
(de az olivaolaj ettől még jöhet!!)

Névtelen írta...

...hallod! kabócák! aztán csak testvériesen ( má magamra gondoltam)