- 1 nagy feketeretek
- 3 kicsi szem krumpli
- fél citrom leve
- só
- szerecsendiós besamelmártás
- reszelt sajt
- maradék sült csirke
A feketeretket és a krumplit megpucoltam, kis kockákra vágtam és a sós-citromleves vízben puhára főztem. Közben sokszor kóstolgattam, mert még mielőtt beáldoztam volna a többi hozzávalót, tudni akartam, hogy ehető étel lesz-e ebből. Amikor a zöldségek megfőttek, egy szűrőben lecsöpögtettem őket, és az előbb használt lábosban elkészítettem a besamelt.
Két kis ikeás sütőtálamban egyenlően elosztottam a lecsöpögtetett zöldségeket, a sült csirke alól a finom fűszeres olajat is ráöntöttem, majd egy-egy szelet csirkemellet picire felkockáztam és jól összekevertem a zöldségekkel. (Gyönyörű tésai szilvapálinkám végre megérkezett és valahogy odakerült a fényképre :-)!)
A besamelt kábé két evőkanál vajból készítettem, jó sűrűre főztem állandó kevergetés mellett. Amikor megfelelően besűrűsödött, szórtam bele sót, borsot és őrölt szerecsendiót. Ezt is szépen egyenlően elosztottam a két kis sütőtálban. A tetejükre reszelt parmezánt és reszelt ementálit szórtam, majd addig sütöttem 200 fokos, de nem előmelegített sütőben, amíg a sajt szépen megbarnult. Nem tudom, hogy ilyen csőben sült ételeket hogy lehetne úgy enni, hogy ne égessem szét mindenhol a számat!
Mialatt a besamelt kavargattam időtlen időkig, Marcsi hívott telefonon, hallottam, hogy ő is főz, csörömpölt az edényekkel, ezért együttérzésünkről biztosítottuk egymást, majd mikor letettem, láttam, hogy beszélgetésünk alatt Segebaga keresett. Visszahívtam, és a csörgés-zörgést hallva megkérdezte mit főzök, s amikor megtudta, követelte a részét. Hát jól bejött a csőbe(n sült feketeretekbe)! :-) Most pedig felhívom Micikét, mert időpontot szeretnék vele egyeztetni, amikor is fantasztikus illatú idei tésai szilvapálinkámmal koccinthatnánk a barátságra, hűségre, megbízhatóságra (röviden: a hűséges és megbízható barátokra) és ilyen hülyeségekre, amik nekünk még fontosak!
7 megjegyzés:
EGyeztettünk! Mikulás-napi bulit fogunk tartani :-) Nagyon várom!
Hát ez fantasztikus! Baromira szeretném megkóstolni!! Nagyon jól néz ki!! (Zsófi bulgurt készített sült zöldségekkel, zellert is tett bele)
De ügyes! annyira kívánom már a bulgurt!
Megkóstolhatnád, mert finom volt, sokat gondoltam rád mialatt ettem!
nagyon izgalmasnak tűnik! ki kéne ezt is próbálni. nem bírom már a tempót...
Majd összefoglalom neked megint! :-) Hátha hamarosan lesz időd ilyenekre...
Háááááááááát ez valami fenséges vót a szagától eltekintve. Nagyon szépen köszönöm és szeretnék mindig előkostoló vagy teszter lenni :):) Ingyééé!!!
Milyen együttérzésről beszélsz Te!? Hát imádol a tűzhely mellett ácsorogni!!
Köszi a fenséges szót erre a kajára, úgyse hiszi el neked senki :-)
Igazából az együttérzésünk a főzés utáni munkához szólt, mindketten még éjszaka ültünk le dolgozni. Én végül nem, mert a bloggal elsz...tam az időt :-)
Megjegyzés küldése