2009. szeptember 29., kedd

Chipskészítő szerszám


Nagyon érdekes ajándékot kaptam Boritól: egy chipskészítő szerszámot, amire a szombatonként nyitva tartó pilisvörösvári piacon bukkantak Margóval. Bori tudja, mennyire szeretjük a krumplival készült ételeket, legfőképp a sült krumplit minden formában, tehát hozott egyet nekem és tesómnak is. Köszönjük szépen!

Tegnap kipróbáltam a különös szerkezetet és egy jó nagy adag krumpliból készítettem ilyen szép spirálformát, amit aztán forró olajban kisütöttem.

A spirálozási hadműveletet levideóztuk Tomával, hogy mindenki el tudja képzelni, hogyan működik a gépezet. Szerencsére nagyon könnyű használni. Ez azért is különleges szerencse, mert mostanában rámjár a rúd, szinte semmi nem sikerül, teljesen megszokott dolgokat elrontok, és ez nemcsak a konyhai dolgaimra igaz. Ha valami leeshet, eltörhet, szétszakadhat, megéghet, nyers maradhat, felrobbanhat, bármilyen más furmányos módon elromolhat, tönkre mehet, akkor az egészen biztosan meg is történik nálam mostanában. Semmi vész, bírom a terhelést! :-)


Szerencsére az új szerkezet kiválóan működött, csak a krumplit sütöttem úgy két perccel hosszabb ideig, mint kellett volna. Az pedig, hogy ennyire ropogósra sütöttem, csak a vacsoránál volt egy kicsit zavaró, mivel éhesen falni szoktuk a kaját, de ezt nem lehetett, mert annyira kemény és éles volt. Viszont másnap, hidegen igazi chips lett a maradékból (sajnos csak egy kis maréknyi), amit csak úgy, két kaja között az ember szívesen, nyugodtan, ráérősen elropogtat. Bármennyit.


Köszönöm Bori, biztosan sokat fogom használni ezt a szerkezetet, örülök, hogy gondoltál rám! Nem bánnám, ha most itt lenne egy jó nagy tállal ebből a szép pirosra sütött chipsből a borocskám mellé. Kicsit jobban menne az írás azt hiszem.

14 megjegyzés:

mazsolla írta...

úristen!! én aszittem hogy kerek csipszeket csinál belőle, de ez így mégjobb, mert már láttam valahol ilyen formájú krumplit és el nem tudtam képzelni, hogyan lesz belőle ez...KÖSZÖNÖM! :D

Andi írta...

Szívesen gyermekem!

viki írta...

mindik olvasom a blogot! hmmmmmmm de fini lehet :D!

Andi írta...

Köszi Viki! Elhittem ám! :-)

mazsolla írta...

Viki!!!! :D:D:D:D:D:D:D:D *röhög*

mazsolla írta...

Viki!!!! :D:D:D:D:D:D:D:D *röhög*

Belly írta...

Van ám nekem egy ilyen szerkezetem,csak valahol el van süllyesztve.Nem is gondoltam,hogy ilyenre is lehet használni,mrt eredetileg uborkacifrázó{vagymifene}volt.

csincsilla írta...

soha az életben nem láttam ilyen kis ármányos furmányost. tegnap reggel erről beszélgettek a juventuson, te meg este már fel is teszed egy jó kis videóval. mi van itt, kérem???? boszorkányság? a másik kérdésem meg, hogy mit csinálsz a maradék krumplival? és mikor?

Bea írta...

Ha jól emlékszem, régen nekünk is volt ilyenünk. Még nagymamám vette a lengyelpiacon és néhányszor használtuk is. :)

Andi írta...

Na, mit szólsz, Csincsilla, haladok a korral, mi? :-)
Nincsenek maradékok, csak a videózást hagytuk abba félúton, mert onnantról már kicsit bénább a spirálozás, vigyázni kell, nehogy levágja az ember ujját. De teékesem felszeleteli a krumplit!

Belly, uborkacifrázásra el sem tudom képzelni! De beindítottad a fantáziámat! :-)

Bea, ti mire használtátok?

Bea írta...

Amire te, Andi. :)

Andi írta...

Kár! Reménykedtem, hogy lesz egy újabb ötlet! :-)

segebaga írta...

Csincsilla! Maradék nem marad, ha meg igen stippistoppi az a Zoknié.
Tesókám, megnyerted a bulikra a chips készítést :) zacskós törölve :)

Andi írta...

Ajjaj!