2009. szeptember 29., kedd

Zsuzsa tiramisuja

Kedves kolléganőmnek, Zsuzsának ma van a szülinapja. Ennek örömére ő lepett meg minket saját készítésű sütijével. :) Vagyis nem volt olyan igazi meglepetés, hiszen hetekkel ezelőtt beharangozta, hogy ezen a napon tiramisut fogunk enni, úgyhogy mi már teljesen kiéhezetten vártuk a születésnapját.


A tiramisu tipikusan "ahány ház, annyi szokás" édesség, hiszen mindenki másképp készíti. Még nálunk is, a kis létszámú munkahelyünkön előkerült egy pár variáció, amikor arról beszéltünk, hogy ki hogyan fog hozzá. Tesókám is hozzá tudna szólni a témához, hiszen ha jól tudom, neki is van egy nagyon rendes kolléganője - Reni, ugye? - aki időnként meglepi őket egy tál tiramisuval.

Domi kolléganőm múltkor hozott be egy kis kóstolót abból, amit horror áron - 1500 Ft-ért adnak egy kb. 18 x 10 cm-es doboznyit - vett az egyik bevásárlóközpont különleges cukrászdájában. Mondjuk nagy egyetértésben bólogattunk, hogy megértjük, miért kerül ennyibe, miután egy-két kanálnyit belapátoltunk mindannyian.

De most vissza Zsuzsához, akitől azonnal elkértem a receptet, amint megettem az ő szintén nagyon finom tiramisuját.

Nem volt nehéz lejegyezni, mindössze ennyi az elkészítése:

A babapiskótát kettétörjük, belemártjuk az előre elkészített, sok-sok konyakkal elkevert feketekávéba, majd egy tálba szép sorban belefektetjük.
Közben felverjük a habtejszínt, ebbe belekeverjük a mascarponét és a krémet a babapiskóta tetejére simítjuk. Kakaóporral megszórjuk.

Mondanom sem kell, elfogyott az egész tállal, nagyon ízlett mindenkinek! Remélem, máskor is kapunk ilyen meglepetést! :)


Kedves Zsuzsa! Isten éltessen sokáig, boldog születésnapot!


3 megjegyzés:

Andi írta...

Boldog szülinapot Zsuzsának és csak ámulok, milyen gyönyörű lett a tiramisuja! Gratulálok!

Mazsolino írta...

Nyami nyami nyami!!! Igen, Reni szokott tiramisut hozni (mindig félve, hogy tuti elszúrta). Legutóbb két tállal hozott nekünk, az én részem akkora volt, hogy ebéd nem is kellett mellé. :))

Nagyon sok boldog szülinapot Zsuzsának!

csincsilla írta...

ez a konyak ez nagyon jó, ezt még nem hallottam. egyébként pont úgy csinálom, mint a kolléganő - boldog szülinapot!-, mivel az én hisztériám egyik kitörési forrása a nyers tojás totális elkerülése. De akkor majd még konyakkal is locsolgatom, csak nem ront rajta:)