2009. szeptember 11., péntek

Rakott zöldbab


Leszüreteltem a tésai zöldbabtermés második részét. valamit ezzel is csinálni kellett. Nagyon szeretem a zöldbabfőzeléket is, de ahhoz kell valami feltét, szóval egyszerűbbnek tűnt valami gyors rakott tálat összedobni.

Hozzávalók:
- 620 gramm (:)) zöldbab, tisztítva, feldarabolva, sós vízben roppanósra főzve
- 5 kemény tojás
- kávéskanálnyi vaj
- kevés jobb fajta kolbász (olyan 6-8 cm) felkarikázva
- 30 gramm sajt
- egy kis pohár tejföl
- kb. 1 dl joghurt
- só, bors

Kivajaztam egy sütőtálat, beletettem a zöldbabot, a felkarikázott tojásokat, a kolbászt és a felkockázott sajtot. Só, bors, és villával kicsit összeforgattam. Egy kis tálban összekevertem a tejfölt a joghurttal, azt is sóztam, borsoztam, és ráöntöttem a tálban lévő mixre, villával kicsit áthúztam, hogy jobban elegyedjen az alatta lévőkkel.
Olyan 200 fokos sütőben szép pirosra sütöttem.

4 megjegyzés:

Andi írta...

Fantasztikus! Én is készülök egy másfajta rakott zöldbabbal. Majd egyszer. :-)

segebaga írta...

Hogy van időd, mi több energiád ilyen fincsiségre?! Vagy már a biciklidre szereltél egy kis konyhát??

Andi írta...

Ez jó! A biciklin a konyha! :-)

Bea írta...

Ez is tök jó zöldbabos kaja! Én csak a hagyományos rakott zöldbabot ismertem eddig, de nem árt bővíteni tudásomat. :)