Gondoltam, a zelleres krumplipüréhez az egybensült pulyka helyett ez a finom almás pulykamelltekercs is megteszi. Annál is inkább, mert már régen elmentettem a receptet a kedvencek közé, már akkor, amikor megpillantottam Andinál.
- 4 szelet pulykamell
- egy fél golden alma (szerintem valami savanykásabb almával jobb lett volna)
- 10 dkg reszelt sajt
- 2 evőkanál tejföl
- só, bors, kakukkfű
- szezámmag a tetejére
A hússzeleteket kiklopfoltam, mindkét oldalukat sóztam és borsoztam. A hússzeletek közepére helyeztem egy cikk almát, ebbe tettem egy kanálkával a következő keverékből: a sajtot lereszeltem, elkevertem a két kanál tejföllel és megszórtam kicsi kakukkfűvel. Amikor minden hússzelet közepén ott volt a finom töltelék, két oldalról ráhajtottam a kilógó széleket és fogpiszkálóval megtűztem. A tekercsek tetejére őröltem még egy kis borsot és szórtam rájuk pár csipet kakukkfüvet. Szerintem a pulykához jól megy a kakukkfű, amúgy is ez Csincsilla kedvenc fűszere a római kömény mellett.
3 megjegyzés:
Nyammi, de fantasztikusan néz ki
a Bendi az ilyesmire azt szokta mondani, hogy finom, csak túl fűszeres:) biztos nagyon jó lehetett, kakukkfű, római kömény, alma, sajt, mehet a listámra ez is.
Az én arckifejezésemnek egészen biztosan örültél volna. :) Én meg ennek a husinak.
Megjegyzés küldése