Már nagyon sok helyen olvastam erről a köretről, és mindenki nagyon lelkesen nyilatkozott róla, így hát egy alkalommal Kiskukta krumpliját elmentettem a kedvencekbe. Ma jött el az ideje a próbának, ezért összehasonlítottam Pákosztos macska steakburgonyájával, és mindkét receptből a nekem tetsző részeket felhasználva készítettem el az én krumplimat.
(Rémlik egyébként, hogy itt a blogon is van hasonló krumpli, de nem találom.)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh3HB5bqZYl77QLVGm2H326b14cHZLopWm1fIyYYgEnQ1lBtx4bAt-K7btusQRUDe2CsDko_E_o75uQsQlGPirho-OxZppNaG9B5BAdahMxvrjU7pIfZ71PoGsnZRFDiI0fxG1wCItLuUw/s400/P1110215.JPG)
Két evőkanál dijoni mustárt összekevertem 2 evőkanál mustármaggal, 2 evőkanál olvasztott vajjal, 2 evőkanál olívaolajjal, 2 evőkanál citromlével, 1 kiskanál mézzel, 1 evőkanál oreganóval, 1,5 kiskanál sóval, 0,5 kiskanál borssal és 1 gerezd reszelt fokhagymával. Kábé 1,5 kiló újkrumplit lekapargattam, hosszában négybe vágtam, majd kézzel alaposan összekevertem a mustáros mártással. Egy nagyobb tepsibe sütőpapírt tettem, és a krumplikat szépen szétterítettem rajta.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiWnVsFScBGu5acx_LWYpb4nP7aZepcBf4wKwvJg0Oz08AHsUsBlc27PQElfV_RuYtVc2n9G-oryT0Jw6SfLVPlFs2TCqbRVkxjR0iqnVWgAvCE5QY_iTNzx6YyXZ3XgWwcURcWgyjvm14/s400/P1110217.JPG)
220 fokos sütőben 1 órát sütöttem. Nekem egy kicsit túlságosan mustáros volt, ezért egyszer majd kipróbálom fele mennyiségű mustárral.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgUjM1amB8iXPOWd5OXQuBHQYBLqhkh09aMZvdQc-V_n1GJjFOUNAv32vITfBKcl3fc-28fgwNAMVnUT8ydKSUBc4xc1X_30Uptl4n8kf9oDT3uCvkUP_qbn8QD7ZF78vQGVfGj3NpazzA/s400/P1110225.JPG)
Mivel tegnap a nagytakarítás miatt semmit se főztem, ezért ma pótoltam az ebédre készített sokféle finomsággal: ezzel a mustáros kurmplival, mézzel sült paradicsommal, görög salátával és mustáros-ketchupos husival.
Két evőkanál dijoni mustárt összekevertem 2 evőkanál mustármaggal, 2 evőkanál olvasztott vajjal, 2 evőkanál olívaolajjal, 2 evőkanál citromlével, 1 kiskanál mézzel, 1 evőkanál oreganóval, 1,5 kiskanál sóval, 0,5 kiskanál borssal és 1 gerezd reszelt fokhagymával. Kábé 1,5 kiló újkrumplit lekapargattam, hosszában négybe vágtam, majd kézzel alaposan összekevertem a mustáros mártással. Egy nagyobb tepsibe sütőpapírt tettem, és a krumplikat szépen szétterítettem rajta.
220 fokos sütőben 1 órát sütöttem. Nekem egy kicsit túlságosan mustáros volt, ezért egyszer majd kipróbálom fele mennyiségű mustárral.
Mivel tegnap a nagytakarítás miatt semmit se főztem, ezért ma pótoltam az ebédre készített sokféle finomsággal: ezzel a mustáros kurmplival, mézzel sült paradicsommal, görög salátával és mustáros-ketchupos husival.
8 megjegyzés:
Jaj, úgy lennék nálatok elő-próbaevő :)))) nagyon guszta :)
Jaj, Marcsi, nem mindig járnál jól! :-) Lásd a következő bejegyzést...
Hű ez viszont mennyei
Igen.
Jl hangzik, de nagyon!
Finom lehet, kipróbálom. Szeretem az ilyen fűszeres krumplikat.
szerintem is biztos nagyon fincsi lehetett!
itt van a másik: http://csincsilla.blogspot.com/2008/12/vadkacsa-rozmaringgal-s-almval.html
tényleg nem volt könnyű megtalálni:)
nekem is kicsit mustáros volt ez a változat, de egyébként meg nagyon finom.
Megjegyzés küldése